Rustdag in Norwich – zondag 19 april 2015

Ontbijt in B&B Zeelandia

Na opnieuw een goede nachtrust genoten te hebben, waren we op tijd wakker op deze rustdag in Norwich. We gingen naar beneden en kregen in de ontbijtkamer een voortreffelijk ontbijt dat door Elly, de gastvrouw van Zeelandia, was klaargemaakt. Gisteravond hadden we al afgesproken dat we een beetje vroeg zouden ontbijten zodat onze gastvrouw en haar man op tijd in de kerk konden zijn.

Kerkdienst in Norwich

Na het ontbijt reden we op ons gemak naar Norwich. We parkeerden bij de kerk van de Netherlands Reformed Congregation, waar we de ochtenddienst bijwoonden. De gemeente van Norwich komt samen in een ruim kerkgebouw met heel veel zitplaatsen. De sfeer was er vergelijkbaar met kerken in Nederland, anders dan vergelijkbare gemeente in de VS, die minder Nederlands aandoen omdat de emigranten daar al meerdere generaties gewoond hebben. Norwich bleek een grote gemeente te zijn, die samenkomt in een ruime kerk.

Norwich, kerk van de Netherlands Reformed Congregation
Norwich, kerk van de Netherlands Reformed Congregation

Zondagmiddag

Na de kerkdienst werden we gastvrij verwelkomd in het gezin van een oud-collega van mij. We dronken koffie en aten samen lunch. Daarna reden we terug naar Zeelandia waar we de zondagmiddag rustig doorbrachten.

Avonddienst in NRC Norwich

Voor het avondeten mochten we aanschuiven bij de oud-leerling van Simon, waarna we de avonddienst in de NRC bezochten. Opnieuw ging Ds. Hakvoort voor, die in korte tijd een grote vaardigheid in het Engels bleek te hebben opgebouwd.

Norwich, informatiebord bij NRC. Rustdag in Norwich
Norwich, informatiebord bij NRC

Na de avonddienst op deze rustdag in Norwich reden we terug naar Zeelandia, waar we op tijd gingen slapen.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.