Een rustige zaterdag met muziek – zaterdag 6-8-2022

Van Eischoll naar Moreillon in Turtmann

Vanmorgen hing het dal vol wolken na de regen van gisteravond en vannacht. Ik hoefde vandaag niet naar de Volg om brood. In plaats van mijn gebruikelijke foto van het dorp tijdens de wandeling naar de winkel, maakte ik nu vanaf het balkon een sfeervol plaatje van de kerk omringd door bewolking. Dit was het begin van een rustige zaterdag met muziek.

Eischoll na de regen van vannacht. Een rustige zaterdag met muziek
Eischoll na de regen van vannacht

We ontbeten op gemak in ons appartement en zagen dat de bewolking die in het dal hing nog aanzienlijk toenam. De wolken werden zo dik, dat de kleur veranderde in grijs. Daarna begonnen flarden wolken op te stijgen en dikker te worden, totdat de overkant van het Rhônedal voor een tijdje helemaal uit het zicht verdwenen was.

Na het ontbijt reed ik de berg af naar Turtmann om bij bakker Moreillon brood en wat lekkers voor vandaag en morgen te halen. Onderweg naar Turtmann trok de bewolking meer en meer op en beneden in het dal was er van wolken nauwelijks iets meer te zien.

Nadat ik mijn inkopen had gedaan reed ik terug naar boven. Daarbij zag ik de bewolking weer toenemen, maar niet zo dik als een half uur geleden.

Naar Visp en terug

Na de lunch reden we naar Visp om wat boodschappen te doen en even rond te lopen in het centrum van deze stad aan de Rhône. Het viel ons op dat er bijzonder weinig mensen op de been waren. Er liepen wel wat mensen op straat, maar in de winkels die wij bezochten was zowat niemand om iets te kopen. Het kan zijn dat alle Zwitsers op deze zaterdagmiddag andere activiteiten hadden bedacht, maar het leek ons geen goed teken dat er zo weinig gewinkeld werd.

Nagenoeg verlaten Kaufplatz in Visp op zaterdagmiddag
Nagenoeg verlaten Kaufplatz in Visp op zaterdagmiddag

We reden terug naar Eischoll. Daarna dronken we koffie op het balkon en genoten van het uitzicht.

Uitzicht vanaf het balkon in Eischoll

Vanaf ‘ons’ balkon hadden we een prachtig en weids uitzicht over het Rhônedal. De Bietschhorn, die vanaf Moosalp en vanuit Unterbäch het uitzicht domineert, konden we hier nauwelijks zien. Alleen het topje van de berg was zichtbaar. Wat wel goed zichtbaar was, waren Alpe Ladu en Alpe Tatz, hoog boven Hohtenn. Lager en verder in de dal konden we St. German mooi zien liggen. Ook het noordelijke tunnelportaal van de Lötschberg Basistunnel was prima te zien tijdens het koffiedrinken.

Alpe Tatz, op 1500 m. boven zeeniveau. Recht tegenover Eischoll aan de noordkant van het Rhônedal
Alpe Tatz, op 1500 m. boven zeeniveau. Recht tegenover Eischoll aan de noordkant van het Rhônedal
Noordelijke ingang van de Lötschberg Basistunnel, met daarachter op de berghelling het dorp Ausserberg
Noordelijke ingang van de Lötschberg Basistunnel, met daarachter op de berghelling het dorp Ausserberg
St. German, het wijndorp aan de overkant van het Rhônedal. Op de voorgrond de bouwkranen die werken aan het laatste stuk van de snelweg door het dal
St. German, het wijndorp aan de overkant van het Rhônedal. Op de voorgrond de bouwkranen die werken aan het laatste stuk van de snelweg door het dal

Benefietconcert in de Pfarrkirche in Unterbäch

Aan het eind van de middag vertrokken we naar Unterbäch voor het concert in de kerk aldaar. Harm Beens had enkele organisten gevraagd mee te werken aan een benefietconcert. We boden dit concert de bevolking aan als dank voor de gastvrijheid die we daar steeds ondervonden. Het concert was aangekondigd met flyers en zou meteen na de mis gegeven worden, zodat belangstellenden konden blijven zitten in de kerk.

Flyer benefietconcert. Een rustige zaterdag met muziek
Flyer benefietconcert

We speelden een afwisselend programma met veel muziek van Bach. De belangstellenden, voor het merendeel Zwitsers, waardeerden het orgelspel. Na afloop werd gevraagd of we hiervan geen traditie zouden kunnen maken.

Diner in Restaurant Schwarzhorn

Na het concert reden we terug naar Eischoll. Daar wilden we gaan eten bij restaurant Pöstli, maar dat was vanavond helemaal bezet. We weken daarom uit naar Restaurant Schwarzhorn, waar we een prima maaltijd geserveerd kregen.

Daarna was het tijd om te ontspannen in ons appartement, na een rustige zaterdag met muziek.

vorigeterug naar bovenvolgende

Reacties zijn gesloten.