Van Kapelle naar Hoofddorp – maandag 31-7-2023

Voorbereidingen voor de treinreis

Op de eerste dag van onze reis in de zomervakantie reisden van we Kapelle naar Hoofddorp. We wilden daar overnachten om te voorkomen dat we morgen zouden moeten haasten om op tijd op Schiphol te zijn.

De maandagmorgen was gevuld met het inpakken van de laatste spullen voor de reis en het vakantieklaar maken van het huis. Aan het eind van de morgen aten we een snelle lunch, waarin we wat restjes uit de koelkast opmaakten en toen was het tijd om te vertrekken.

Van Kapelle naar Rotterdam-Centraal

Mijn vader bracht ons naar het station in Kapelle, waar we even later op de trein naar Amsterdam stapten. De laatste jaren rijdt de intercity vanuit Vlissingen helaas niet meer langs Schiphol, maar langs Haarlem naar Amsterdam. Dat betekende dat we onderweg over zouden moeten stappen.

Onder een grijze lucht, waaruit het af en toe regende reisden we vlot door Zeeland in de richting van Bergen op Zoom en Roosendaal. Na Roosendaal stopte de trein niet meer bij elk station en schoten we heel wat harder op. Het was vandaag bijzonder rustig in de trein, wij hadden een hele coupé voor onszelf.

Onderweg in een bijna lege trein. Van Kapelle naar Hoofddorp
Onderweg in een bijna lege trein

Vlak voordat we Dordrecht bereikten maakte ik een foto vanuit de trein op het gedeelte waar de spoorbaan parallel aan de A16 loopt. Op dit eenvoudige plaatje is goed te zien dat het geen zomerweer was op deze maandag. Het waaide hard en het regende en de lucht was egaal bedekt met regenwolken.

Onderweg langs de A16 tussen de Moerdijkbrug en station Dordrecht
Onderweg langs de A16 tussen de Moerdijkbrug en station Dordrecht

Stroomstoring op de HSL

Nadat we Dordrecht waren gepasseerd kwamen we op Rotterdam-Centraal waar we overstapten op de trein die gereed stond om naar Schiphol te rijden. Nadat we een plekje hadden gevonden kwam de mededeling dat deze trein niet zou vertrekken omdat er een stroomstoring was op de hogesnelheidslijn.

Iedereen stapte uit, waarna we op onszelf aangewezen waren om een oplossing te zoeken. Aanvankelijk leek het erop dat de volgende trein een half uur later wel gewoon zou rijden. Maar de omroepster maakte al snel duidelijk dat de duur van de stroomstoring niet bekend was en dat ook de informatieborden door de storing waren getroffen.

Stroomstoring op de HSL naar Schiphol: legen perrons op Rotterdam-Centraal
Stroomstoring op de HSL naar Schiphol: legen perrons op Rotterdam-Centraal

Na een kop koffie bij Starbucks vonden we in de 9292-app een trein die het laatste stuk van de reis van Kapelle naar Hoofddorp voor ons zou kunnen verzorgen. We stapten in de Intercity van Rotterdam naar Lelystad en reden via Schiedam, Delft, Den Haag en Leiden naar Schiphol.

Best Western Hoofddorp

We stapten uit en gingen naar de uitgang van Schiphol. Daar wachtten we bijna een halfuur op de shuttlebus die ons naar het hotel zou brengen. We waren niet de enigen. Een grote groep toeristen moest met de IBIS-bus mee en ook andere hotels hadden veel klanten.

Halte van de hotelshuttles op Schiphol
Halte van de hotelshuttles op Schiphol

De bus van Best Western en Bastion Hotel bleek een oude stadsbus te zijn. Daarin was plaats voor iedereen die mee wilden, inclusief bagage. Na een minuut of 10 rijden waren we bij het hotel waar we vlot incheckten en onze kamer opzochten.

We aten een snelle hap bij McDonalds, die op loopafstand gevestigd bleek te zijn. Daarna keken we nog even naar de opstijgende vliegtuigen en gingen niet al te laat slapen omdat we morgen weer vroeg op moesten zijn.

Kijken naar startende vliegtuigen vanuit de hotelkamer
Kijken naar startende vliegtuigen vanuit de hotelkamer

Terugkijken waren we blij dat we net als eerdere jaren de keus hebben gemaakt om de dag voor vertrek al naar Schiphol te reizen. De stress van een vertraagde of uitgevallen trein zouden we morgen niet hebben kunnen gebruiken.

terug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.