Dag 3 – Eversley – zondag 23-10-22

Van Eversley naar Colnbrook

Vannacht had het veel geregend. We sliepen heerlijk in het appartement in Eversley, maar hadden afgelopen nacht geregeld de regen op het dak hoor ruisen. Vanmorgen sliepen we een beetje uit, waarna we opstonden en een ontbijtje namen met de producten die Vicky had klaargezet en de etenswaren die we gisteren hadden gekocht.

Na het ontbijt gingen we naar buiten, waar het nog steeds regende. We reden met de auto terug naar de snelweg, langs dezelfde weg die we gisteren hadden genomen. Nu konden we bij daglicht zien wat we gisteren alleen maar konden vermoeden. We reden de snelweg M3 op in oostelijke richting, terwijl het weer langzaam droger werd. Ondanks het redelijk vroege tijdstip op deze zondagmorgen was het behoorlijk druk, al konden we wel vlot doorrijden.

We volgden de M3 tot aan de M25, de rondweg die om Londen heen loopt. We bogen af naar links en reden een stukje noordwaarts over de M25, waar het ook tamelijk druk was. Bij afrit 14 gingen we de snelweg af en reden in korte tijd onder de landende vliegtuigen door naar Colnbrook. We parkeerden op een parkeerplaats in het centrum en liepen het klein stukje naar de Chapel van de Strict Baptists in Colnbrook.

Colnbrook, Strict Baptist Chapel
Colnbrook, Strict Baptist Chapel

Kerkdienst in Colnbrook

Bij de ingang van de kerk werden we hartelijk begroet door enkele leden van deze kleine baptistengemeente. Men informeerde naar onze verblijfplaats en het doel van onze reis. Nadat we een Bijbel en een Hymnbook hadden gekregen mochten we een plaats uitzoeken in de behoorlijk grote ruimte.

De dienst werd bezocht door een aantal vaste bezoekers, terwijl er diverse mensen ontbraken wegens ziekte of een andere reden. De voorganger, Stephen Toms, een hoogbejaarde vitale man liep de banken langs om iedereen persoonlijk te begroeten.

Even later begon de dienst. Omdat de organist met vakantie was werd er gezongen met hulp van een midi-device, waardoor de begeleiding van de hymn via het elektronische orgeltje in de kerk werd afgespeeld. De voorganger preekte uit de brief van Paulus aan Titus en behandelde de pericoop vers voor vers, waarbij hij allerlei verbanden legde met andere Bijbelgedeelten.

Na de kerkdienst spraken we even na met een van de aanwezigen, waarna we afscheid namen en op gemak terugreden naar Eversley.

Rustdag in Eversley

Inmiddels was de regen weggetrokken en werd het landschap beschenen door een fraai herfstzonnetje. In Eversley maakten we lunch klaar en hielden verder een rustige dag. Het appartementje lag in een mooie landelijke omgeving op een groot perceel, waar ook enkele pony’s leefden.

Appartementje bij Cooper's End, Eversley
Appartementje bij Cooper’s End, Eversley
Pony's bij Cooper's End, Eversley
Pony’s bij Cooper’s End, Eversley

In de loop van de middag begon het weer stevig te regenen, maar in het huisje was het droog en warm. Het was een prima onderkomen voor deze paar nachten. We brachten de zondag rustig door met wat lezen en luisteren, terwijl de regen op het dak van Cooper’s End kletterde.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.