Van Baden-Baden naar Kapelle – vrijdag 20-8-2021

Ontbijt in de Auerhahn

Vannacht sliepen we heerlijk in Gasthaus Auerhahn voordat we vandaag aan de rit van Baden-Baden naar Kapelle zouden beginnen. Nadat we opgestaan waren, liepen we naar beneden waar het ontbijtbuffet klaar stond in een fraaie eetzaal. Het hele hotel was rustiek ingericht met veel houten lambriseringen, zware gordijnen en kleurrijke kussens.

Het ontbijt was prima en de enige Coronabeperking bestond uit het verplicht dragen van een mondkapje tijdens het lopen door de eetzaal. Na het ontbijt pakten we in, rekenden af en gingen op pad.

Gasthaus Auerhahn, Geroldsau, Baden-Baden. Van Baden-Baden naar Kapelle
Gasthaus Auerhahn, Geroldsau, Baden-Baden

Van Baden-Baden naar Luxemburg

We vertrokken in de richting van Baden-Baden en reden een rondje door het centrum van deze stad, die nog steeds de allure heeft van een oud deftig Duits kuuroord, maar tegelijk ook levendig is en bruist van activiteit. De hoofdweg loopt door een tunnel onder de stad, maar die hadden we al eens gezien. Vandaar dat we nu door de stad zelf naar Autobahn 5 reden.

20210820_100539 Baden-Baden
Baden-Baden

We kozen voor een route die Frankrijk vermeed en kwamen zodoende door een prachtige streek met veel wijnbouw tot we bij Priamasens Autobahn 8 bereikten die ons naar Luxemburg voerde.

Van Luxemburg naar Kapelle

In Luxemburg stopten we voor lunch en om goedkoop te tanken, waarna we de reis vervolgden over de E411 via Arlon, Neufchateu, Namen en Brussel naar Antwerpen en vandaar naar huis.

Op de E411 (Autoroute du soleil) tussen Luxemburg en Brussel
Op de E411 (Autoroute du soleil) tussen Luxemburg en Brussel

Tegen het eind van de middag was het hier en daar behoorlijk druk op de weg, o.a. ook door werkzaamheden bij Zaventem, maar desondanks verliep onze reis voorspoedig en kwamen we aan het begin van de avond thuis na een prachtige vakantie.

vorigeterug naar boven

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.