Rustdag in Wallis – zondag 6 augustus 2017

Van Eischoll naar Raron

Vandaag hielden we een rustdag in Wallis. Nadat we ontbeten hadden op deze zondag, reden we van Eischoll omlaag naar Turtmann en daarvandaan naar Raron, waar we de Felsenkirche opzochten. De Felsenkirche is gebouwd in de rots onder de Burgkirche, een kenmerkend bouwwerk in Raron.

Nederlandstalige dienst in de Rotskerk

In deze kerk, die uitgehakt is in de rots waarop de eeuwenoude Burgkirche staat, werden op deze dag Nederlandstalige kerkdiensten belegd. Dit is inmiddels een traditie van vele jaren en de Nederlandse vakantiegangers maakten er ook vandaag weer dankbaar gebruik van.

Raron, Felsenkirche (c) www.raron.ch Rustdag in Wallis
Raron, Felsenkirche (c) www.raron.ch

We waren ruimschoots op tijd aanwezig. In 2012 had ik gemerkt dat de kerk een half uur voor het begin van de dienst al helemaal vol zat, nu was de belangstelling beduidend minder. Toch zat de kerk nog redelijk vol toen om 10:00 uur de dienst begon.

Vandaag werden de diensten geleid door ds. J.W. van den Berg, een hervormd predikant die sinds enkele jaren in Grand Rapids staat. In de morgendienst preekte hij over Obadja, Elia en Achab uit 1 Koningen 18. Aan de hand van de vraag: “Wie is de veroorzaker van de ellende?” legde hij uit dat dingen vaak anders in elkaar zitten dan op het eerste gezicht schijnt.

Meestal kwam ik in deze diensten wel enkele bekenden tegen en dat was ook nu het geval. We zagen diverse bekenden uit heel Nederland.

Lunch in Eischoll

Na de dienst reden we terug naar Eischoll, waar we koffie dronken, onze lunch aten en verder een rustige middag hielden.

Middagdienst in de Felsenkirche

Om vijf uur was er weer een dienst in de Felsenkirche. Deze keer preekte ds. Van den Berg over de bekering van Saulus. Uit deze geschiedenis trok hij lijnen naar elke aanwezige in de kerk. Opnieuw was ik onder de indruk van zijn stijl van preken: grondige uitleg en veel lijnen naar het hier en nu van elke dag.

Terug naar Eischoll via Visp, Bürchen en Unterbäch

Na de dienst reden we terug naar ons huisje. We kozen nu de route over Visp die iets langer was, maar wel heel andere dingen van het fraaie Rhonedal aan ons liet zien.

Afgelegde afstand met de auto: 80 km.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.