Van Cedar City naar Las Vegas – maandag 29 juli 2013

Vertrek bij Best Western Town and Country Inn

Vanmorgen was het opnieuw stralend weer na de buitjes van gisteravond. Ik ontbeet en pakte daarna mijn spullen in. Het uitchecken werd een beetje vertraagd omdat het personeelslid dat daarmee belast was even afwezig was. Ik verliet Best Western en reed in westelijke richting. Ik tankte benzine, kocht wat appels en telefoneerde naar Nederland, nu ik een goed bereik had. Daarna kon ik beginnen aan de rit van Cedar City naar Las Vegas.

Cathedral Gorge State Park

Daarna reed ik over Rt 56 naar het westen, de woestijn in. Hier en daar werd het woestijnlandschap onderbroken door gebiedjes met landbouw. De bekende beregeningsinstallaties die zorgen voor de cirkelvormige begroeiing werden ook hier gebruikt om mais, bonen en mogelijk ook graan te verbouwen.

Een eindje voorbij Mondana reed ik de grens met Nevada over, waar de klok een uur terug ging en ik door eenzelfde landschap naar het westen bleef rijden tot ik bij Panaca kwam. Daar boog ik een klein stukje af naar het noorden om een klein eindje in Cathedral Gorge State Park te rijden.

Cathedral Gorge State Park
Cathedral Gorge State Park

Ik betaalde geen toegang maar stopte even op de eerste parkeerplaats en maakte foto’s van de badland-achtige structuren die daar volop te zien waren. Daarna reed ik verder over Rt 93 naar het zuiden, waarna ik bij Caliente afboog naar het westen. Het landschap bleef woestijnachtig met hier en daar wat landbouw en zo af en toe een wat rijker begroeid gedeelte.

Verder richting Las Vegas

Na een aantal mijlen boog de weg naar het zuiden af en reed ik in de richting van Las Vegas. Ik passeerde plaatsen als Ash Springs en Alamo en reed enige tijd langs een rivier, of at daarvan over was. Duidelijk was wel dat het in het rivierdal vochtig genoeg was om gras te laten groeien, waarop dan ook volop koeien liepen te grazen of in de schaduw lagen te rusten. Ik reed verder terwijl de temperatuur buiten opliep en het wel leek alsof de lucht alleen maar stralender en blauwer werd.

Lake Pahranagat
Lake Pahranagat

Fremont Street Las Vegas

Even na de middag rondde ik de tocht van Cedar City naar Las Vegas af. Ik bereikte ik de stad Las Vegas, waar ik eerst lunch nam en daarna een rondje reed door de omgeving van Fremont Street, het oude gedeelte waar nog steeds veel mensen op af komen en nog altijd casino’s en ander entertainment te vinden. Daarna reed ik naar het zuiden over de Strip. Ik zag dat er heel wat lege plekken waren, vergeleken met twee jaar geleden. Op die plaatsen stonden borden waarop nieuwe en bijzondere attracties aangekondigd werden.

The Strip @Las Vegas

Ik parkeerde in de garage van Caesar’s Palace en bekeek het deel met de winkels en de attracties. Het bleek dat Atlantis momenteel gerenoveerd werd. Het aquarium was nog wel te bezichtigen en ook de grote fontein functioneerde.

Las Vegas, Caesar's Palace
Las Vegas, Caesar’s Palace

Daarna liep ik naar buiten en ging Flamingo binnen, waar ik naar de tropische tuin liep om de flamingo’s te bekijken. Helemaal achter het gebouw bevond zich een kleine dierentuin met watervallen, flamingo’s en andere vogels. In het water zwommen grote goudvissen en karpers.

Las Vegas, The Strip
Las Vegas, The Strip

Paris Las Vegas en The Bellagio

Ik verliet het gebouw en liep even binnen bij Paris Las Vegas om wat te drinken. Dit hotel beschikt over een replica van de Eiffeltoren en de de Arc de Triomphe en ook binnen was alles in Franse sferen ingericht. Hierna liep ik naar buiten en stak over naar The Bellagio om de watershow te zien. Ik kwam net op tijd aan om het korte maar krachtige schouwspel te zien, waarnaar ondanks de hitte toch een behoorlijk aantal mensen stond te kijken.

Las Vegas, watershow bij The Bellagio
Las Vegas, watershow bij The Bellagio

Comfort Inn – North Las Vegas

Via The Bellagio liep ik naar Caesar’s Palace. Daar haalde ik mijn auto op en reed naar North Las Vegas, waar ik overnachtte in een Comfort Inn, die op behoorlijk afstand van het gewoel van The Strip lag. Ik werd hier bijzonder vriendelijk en voorkomend ontvangen. Er was zelfs een gratis fles water als standaardservice bij het inchecken.

Afgelegde afstand 308 mijl

Voor meer foto’s van deze vakantie klik hier (deel 1) of hier (deel 2) of hier (deel 3)

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.