Rustdag in Phoenix – zondag 21 juli 2013

Kerkdienst in Phoenix United Reformed Church

Vanochtend na het ontbijt reed ik naar Phoenix United Reformed Church. De lucht was helemaal bewolkt, iets wat voor Phoenix vrij bijzonder schijnt te zijn. Gisteravond had het een poosje flink gewaaid en had ik onweer gezien, maar geregend had het niet. Deze zondag zou ik als rustdag in Phoenix doorbrengen.

Phoenix United Reformed Church
Phoenix United Reformed Church (c) foto: https://www.phoenixurc.org/

De URC in Phoenix kwam samen in een fraai achthoekig gebouw dat behoorlijk gevuld was met mensen van allerlei leeftijden. De dienst leek meer op wat ik zondags gewend ben dan de dienst die ik vorige week bij Grace Baptist meemaakte. Deze gemeente voelt zich verbonden aan de Drie Formulieren van Enigheid. Het liedboek bestond uit Psalters en Hymns.

De preek ging over de strijd tussen vlees en Geest naar aanleiding van Galaten 5. Daarbij refereerde de dominee geregeld aan Hoofdstuk 5 van de Dordtse Leerregels, iets wat hij kennelijk regelmatig doet. Na de dienst, die iets meer dan een uurtje duurde sprak ik enkele mensen in de hal. We keken naar de regen, die halverwege de dienst was begonnen te vallen en een enorm geraas op het dak veroorzaakte.

Water op de straten van Phoenix

Toen het een beetje droog werd, reed ik door deels ondergelopen straten terug naar Quality Inn. Ik heb nergens iets van straatriolering gezien. Kennelijk regent het zo zelden en dan meteen zo hard dat men accepteert dat er een paar uur overlast ontstaat door ondergelopen straten.

Rustdag in Phoenix

De rest van de zondag bracht ik rustig door, waarbij ik de middagdienst van mijn eigen gemeente terugluisterde. Het weer bleef wat onbestendig, al regende het niet meer zo hevig als ’s ochtends.

Voor meer foto’s van deze vakantie klik hier (deel 1) of hier (deel 2) of hier (deel 3)

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.