Van Geroldsau naar Kapelle – vrijdag 26 juli 2019

Van Geroldsau naar Luxemburg

Na een warme nacht, waarin we toch lekker sliepen, stonden we op tijd op en gingen daarna ontbijten in het restaurant van het Gasthof. Zoals gebruikelijk was het ontbijt in dit Duitse onderkomen prima geregeld en van voortreffelijke kwaliteit. Na het ontbijt pakten we onze spullen in en maakten ons klaar om verder te reizen van Geroldsau naar Kapelle.

Blik op de Schwarzwalder Hochstrasse vanuit Gasthof Hirsch in Geroldsau
Blik op de Schwarzwalder Hochstrasse vanuit Gasthof Hirsch in Geroldsau

We rekenden af, brachten onze spullen in de auto en reden verder over de Hochstrasse naar Baden-Baden. Het was inmiddels alweer behoorlijk warm en de voorspellingen luidden dat het opnieuw een hete dag zou worden.

Gasthof Hirsch
Gasthof Hirsch, Geroldsau (Baden-Baden)

De weg liep door een lange tunnel onder het centrum van Baden-Baden door, zodat we niets gezien hebben van de badhuizen en de andere bezienswaardigheden waarom deze stad beroemd is.

We staken de Rijn over, gingen Frankrijk in en reden daarna ca. 35 kilometer naar het zuiden over de A35 tot we een eindje boven Straatsburg de tolweg A4 bereikten en richting Metz konden koersen. Op de tolweg schoten we lekker op. Nadat we de laatste tolpoortjes gepasseerd waren werd het wel wat drukker, maar we reden aanmerkelijk beter door dan het verkeer in tegenovergestelde richting dat vooral rondom Thionville helemaal vaststond. In Luxemburg maakten we een tussenstop bij de Factory Outlet van een keramisch bedrijf.

Van Luxemburg naar Brussel

We gooiden ook de benzinetank nog maar eens vol, waarna we over de E411 naar Brussel reden. Toen we daar na een uitermate vlotte reis aankwamen begon de avondspits zo’n beetje, maar we hadden daarvan eigenlijk geen last. Af en toe reed het wat langzaam en stonden we nagenoeg stil, maar dat mocht geen naam hebben.

Van Brussel naar Kapelle

Van Brussel naar thuis was het iets meer dan een uur rijden, zodat we voor het avondeten de voordeur opendraaiden en ons eigen huis weer binnengingen na twee fantastische weken in de bergen.

Afgelegde afstand: 580 km.

vorigeterug naar boven

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.