Van Kapelle naar Schiphol – woensdag 10 juli 2013

Met de trein naar Schiphol

Vanmorgen pakte ik mijn koffers in, werkte nog wat laatste klusjes af en reed even na 14:30 uur naar mijn ouders. Ik dronk daar een bak koffie, waarna mijn vader me naar het station bracht. Vanaf het station zou mijn reis van Kapelle naar Schiphol beginnen. Aan de Stationsstraat werd nog steeds gewerkt, we moesten omrijden via de Dijkwelsestraat. Dat had ik gelukkig gisteravond al gezien toen ik mijn treinkaartje kocht.

Het weer was vanochtend prachtig begonnen, maar inmiddels was het, bewolkt geraakt, zoals men had voorspeld. De wind uit het noorden waaide behoorlijk door, waardoor het absoluut niet warm aanvoelde.

De trein naar Schiphol arriveerde op tijd en ik zocht een plaats op in een rustige coupe. Tot en met Roosendaal reed de trein op de minuut nauwkeurig, maar bij het binnenrijden van het station van Dordrecht ging het mis. We vorderden maar heel langzaam en de conducteur riep om dat er waarschijnlijk een vertraagde trein voor ons reed. Vanuit Dordrecht vertrok de trein met een minuut of vijf vertraging en dat kwam niet meer goed.

Geen machinist die van Rotterdam naar Schiphol kan rijden

Op Rotterdam Centraal, dat er werkelijk al fantastisch uitzag, bleek dat er geen machinist beschikbaar was om de trein naar Schiphol te rijden. Voordat er een machinist gevonden was, waren we tien minuten verder. Inmiddels was het weer sterk verbeterd. Tussen Roosendaal en Leiden scheen de zon uitbundig. Door de opgelopen vertragingen arriveerde ik dik vijftien minuten later dan gepland op Schiphol. Gelukkig hoefde ik vandaag nog geen vliegtuig te halen, dus deze vertraging was voor mij niet hinderlijk.

Logeren bij Best Western Hoofddorp

Ik zocht de shuttlebus op die me naar Best Western Hoofddorp zou brengen. Dat busje vertrok binnen tien minuten en bracht me naar het hotel dat vlak bij het vliegveld ligt. Best Western zit samen met Bastion in een gebouw. Mijn Best Western reservering werd daar prima verwerkt.

Ik kreeg een kamer op de vijfde verdieping met uitzicht op de aanvliegroute van de Kaagbaan, waar de vliegtuigen achter elkaar aan kwamen vliegen om te landen op Schiphol. Verder had ik een goed uitzicht op allerlei verkeer dat van en naar de luchthaven reed.

Schiphol, uitzicht uit mijn hotelkamer van Best Western Hoofddorp
Schiphol, uitzicht uit mijn hotelkamer van Best Western Hoofddorp

Nadat ik me geïnstalleerd had, ging ik naar beneden om in het restaurant te eten. Ze serveerden hier een voortreffelijke kogelbiefstuk met toebehoren. Na het diner reserveerde ik een plek in de shuttlebus voor morgenochtend 07:30 uur .

Schiphol, uitzicht uit mijn hotelkamer
Schiphol, uitzicht uit mijn hotelkamer

Daarna hield ik mijn gemak op de hotelkamer met het kijken naar landende vliegtuigen. Ik ging niet al te laat slapen.

Voor meer foto’s van deze vakantie klik hier (deel 1) of hier (deel 2) of hier (deel 3)

terug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.