Woensdag 17 augustus 2016

Niagara Falls

Comfort Inn in Niagara Falls verstrekte ’s morgens een ontbijt. Beneden was een klein eetzaal, waar het doorlopend heel druk was met gasten. Bij de deur werd erop toegezien dat er niet teveel mensen binnen zaten, zodat iedereen wel een zitplaats had. Het personeel werkte hard om alles op tijd bij te vullen. Ondanks de drukte hadden we een goed ontbijt.

Na het ontbijt liepen we op gemak naar de watervallen. We liepen langs de boulevard in de richting van de Horseshoe Falls, waarbij we steeds uitzicht hadden op de American Falls die net over de grens in de Verenigde Staten liggen.

We liepen naar het Table Rock Welcome Center, waar we kaartjes kochten voor de “Journey behind the Falls”. Er was op dat moment een wachttijd van 100 minuten, waardoor we eerst nog wat anders konden doen. We keken nog even bij de Horseshoe Falls naar het water dat over de rand naar beneden tuimelde en gingen toen in het restaurant van het Welcome Center lunchen.

Na de lunch was het tijd om naar beneden te gaan voor de Journey behind the Falls. Voordat we helemaal beneden waren, stonden we nog diverse keren in een wachtrij. Eerst om ons kaartje te laten zien, daarna om een poncho in ontvangst te nemen en daarna om een voorlichtingsfilmpje te zien.

Toen konden we in de lift stappen, die ons naar beneden bracht. Toen we daar uitstapten waren de wachtrijen voorbij en konden we door de tunnels naar de verschillende uitkijkpunten lopen. Een van de uitkijkpunten bracht ons naar buiten, waar we vlak naast het neervallende water stonden. De andere ‘vensters’ bevinden zich achter het watergordijn. Het water viel bulderend naar beneden op een paar meter afstand van het hekje dat ons tegenhield om verder te lopen.

We namen de tijd om de verschillende uitkijkpunten te bezoeken en gingen toen terug naar boven. We liepen terug langs de boulevard en sloegen linksaf, waar we de ingang van Skylon Tower opzochten.

We kochten een kaartje voor het observatieplatform en gingen met de lift omhoog. Boven konden we prachtig uitkijken over de watervallen. Op dit tijdstip van de dag keken we niet in het zonlicht (zoals eerder op de dag wel het geval zou zijn) en daardoor lag alles er schitterend bij. We liepen een paar keer om de toren heen en genoten van het uitzicht. Daarna gingen we naar beneden en zochten ons hotel op.

Ons dinertje haalden we deze keer bij McDonald’s, wat een voordelige optie is in Niagara Falls, dat zeker in de restaurants gekenmerkt wordt door hoge prijzen. We reden terug naar het hotel en vertrokken daar om kwart voor negen om opnieuw naar de Falls te lopen.

We waren ruim op tijd voor de vuurwerkshow die om tien uur begon. In een schitterende show van ruim vijf minuten werden talloze professionele pijlen afgestoken, zodat de nacht boven de watervallen en de rivier opgeluisterd werd door prachtige lichteffecten van het vuurwerk.

Daarna was het tijd om terug te lopen naar Comfort Inn en te proberen te slapen ondanks het rumoer dat van naburige terrassen tot binnen in het hotel doordrong.

Mooie dag gehad!

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.