Van Unterbäch naar Geroldsau – donderdag 19-8-2021

Van Unterbäch naar Col des Mosses

Vandaag wilden we de eerste etappe van onze thuisreis afleggen. Ons plan was om van Unterbäch naar Geroldsau te rijden. Als het mooi weer was, zouden we een omwegje maken over Col des Mosses. We stonden iets vroeger op dan gewoonlijk en ik liep nog een keer (in recordtijd) de berg op naar de Volg om broodjes te halen.

Na het ontbijt pakten we de laatste spullen in en bracht ik alles in de auto. Daarna was het tijd om afscheid te nemen van onze voortreffelijke verhuurster. Ramona heeft meegeholpen om ons verblijf geweldig te maken! Haar leuke en compleet ingerichte appartement, maar vooral de tuin rondom het huis gaven een plus aan deze vakantie.

We reden de berg af naar Turtmann, waar ik bij een van de zeldzame openbare afvalbakken afscheid nam van mijn oude bergschoenen. Daarna gingen we op weg in de richting van Leuk, Sierre en Sion. Het was prachtig weer om te reizen en we konden lekker opschieten omdat het erg rustig was op de weg. Bij Martigny boog de weg naar het noorden en niet veel later, bij Aigle, sloegen we af en kozen voor de weg over de Col des Mosses.

Deze fraaie pasweg verbindt Aigle in Wallis met Bulle in Gruyere en voert door het Nationaal Park van Gruyere. De pas is niet heel hoog (1445 m.) en overal langs de route was menselijke activiteit zichtbaar. Veel wijnbouw aan de Walliser kant en veehouderij aan de andere kant van de pas. We reden daar niet alleen. Kennelijk is deze route in trek bij toeristen en mogelijk ook bij doorgaand verkeer.

20210819_124606 Col des Mosses. Van Unterbäch naar Geroldsau
Onderweg van Col des Mosses naar Bulle

Van Bulle naar Bazel

Uiteindelijk kwamen we bij Bulle de snelweg weer op. Intussen was er bewolking gekomen en ging de zon het grootste deel van de tijd schuil achter grijze wolken, hoewel het wel droog bleef. Nadat we de snelweg opgereden waren gingen we er ook al snel weer af voor onze lunchpauze die we (opnieuw) hielden bij Aire de Repos Relais de Gruyere, een parkeerplaats met wegrestaurant aan het Lac de La Gruyere. We maakten een toiletstop en aten onze broodjes op op een bankje bij de parkeerplaats. Een paar geleden stonden hier een of twee polyester koeien. Inmiddels was een groot deel van het terras ingeruimd voor een hele kudde van deze bont beschilderde dieren.

IMG_5092 Aire de Repos Relais de Gruyere. Van Unterbäch naar Geroldsau
Kunststof koeien bij het wegrestaurant bij Lac de Gruyere

Nadat we onze broodjes opgegeten hadden reden we verder naar Bern en vandaar naar Bazel. Het stuk snelweg tussen Bern en de splitsing Härkingen was, zoals gewoonlijk, erg druk, waardoor we op sommige plaatsen niet zo heel hard opschoten. Toch verliep de reis voorspoedig en waren we halverwege de middag bij Bazel, waar we de grens vlot en zonder enige controle konden passeren.

Van Bazel naar Geroldsau

Daarna ging het naar het noorden over Autobahn 5, waar het hier en daar ook een beetje druk was. Een eindje voorbij Offenburg gingen we de weg af en koersten door de wijngaarden op het Zwarte Woud aan. We kwamen vlak bij de Mummelsee op de Schwarzwalder Hochstrasse uit en namen onze volgende pauze bij de Mummelsee, waar we even rondkeken en wat snuisterijen kochten in het souvenirwinkeltje.

IMG_5114 Mummelsee
Mummelsee
IMG_5110 Mummelsee Holzofenbäckerei
Houtovenbakkerij bij de Mummelsee

Gasthaus Auerhahn

We bleven hier niet lang, maar reden op gemak verder over de Hochstrasse, die met enkele steile bochten afdaalde naar de bewoonde wereld. We kwamen in Geroldsau, een dorp onder de rook van Baden-Baden en stopten bij Gasthaus Auerhahn, waar we een kamer hadden geboekt voor de nacht. We kregen de sleutel van een kamer op de tweede verdieping en ging daarna eten in het restaurant. Het rustiek ingerichte Gasthaus bleek een voortreffelijke keuken te hebben met dito bediening. De kamer liet eveneens niets te wensen over, zodat we in stijl uit konden rusten van deze fraaie dag.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.