Dag 6 – Van Wilton naar Kapelle – woensdag 26-10-22

Ontbijt in Wilton

We sliepen vannacht uitstekend in The Greyhound Inn. De kamer was goed geluiddicht gemaakt, dus hoorden we vrijwel niets van de straat die langs de zijkant van de pub loopt. Vandaag zouden we van Wilton naar Kapelle reizen. Dat betekende dat we een flinke afstand zouden moeten rijden, eerst in Engeland en later vandaag door Frankrijk, België en Nederland.

We begonnen met ontbijten in The Greyhound Inn. We mochten in de snug room zitten, een zijkamertje van de pub, waar slechts twee tafeltjes stonden. Het ontbijt was Full English, met een ruime keuze aan koude gerechten van het buffet en warme gerechten die op bestelling werden bereid. De kwaliteit van het ontbijt was van hoog niveau, net als het diner gisteravond.

The Greyhound Inn, Wilton Van Wilton naar Kapelle
The Greyhound Inn, Wilton

Na het ontbijt pakten we in, rekenden af en gingen op weg.

Van Wilton naar Maidstone

We reden eerst even langs de opmerkelijke St. Mary and St Nicolas’ Church in Wilton, waar ik eerder al eens een foto van had gemaakt. Deze kerk is geheel opgetrokken in een neo-achtige Italiaanse stijl, een verrassende verschijning in dit Engelse dorp. De familie Pembroke, die deze kerk bekostigde stond erop dat deze bouwstijl gebruikt zou worden voor ‘hun’ kerk.

Wilton, St Mary and St Nicolas Church
Wilton, St Mary and St Nicolas’ Church

We gingen niet naar binnen, maar reden het dorp uit in noordelijke richting. Eerst over The Avenue, Wilton uit en daarna verder over A360 tot we bij de A303 kwamen.

We sloegen rechtsaf de A303 op en reden naar het oosten. Al gauw kwamen we langs Stonehenge, dat vanaf de weg goed te zien was, al lijken de stenen kleiner dan ze in werkelijkheid zijn. Daarna reden we verder langs Amesbury, Andover en Basingstoke in de richting van Londen. We konden lekker doorrijden, ondanks de regenbui die we een eindje voorbij Andover op ons dak krijgen.

Al voor Basingstoke waren we op de M3 terechtgekomen. Die volgden we tot we de rondweg om Londen bereikten. Op de M25 reed het verkeer ook goed door, zodat we op de verwachte aankomsttijd bij Newnham Shopping Village nabij Maidstone aankwamen. We vonden hier niet precies waarnaar we op zoek waren, maar konden toch inkopen doen.

Van Maidstone naar Dover

We reden verder naar Dover en stopten alleen nog even bij de Tesco op Whitecliffs Park bij Dover. Bij deze supermarkt kochten we boodschappen die in Nederland lastig te verkrijgen zijn en die we na al onze bezoekjes aan Engeland wel bijzonder waarderen.

Daarna reden we naar de veerhaven, waar het dit keer niet druk was. We konden vlot doorrijden en checkten ruimschoots op tijd in bij P&O, waarna we een poosje moesten wachten op het enorme opstelterrein.

Dover Docks, opstelterrein. Van Wilton naar Kapelle
Dover Docks, opstelterrein

Van Dover via Calais en Veurne naar Kapelle

Het inschepen begon op tijd en we vertrokken slechts iets te laat vanuit Dover. De kapitein meldde dat het wat onrustig kon zijn op het Kanaal en dat ze de stabilisators zouden gebruiken om de hevigste bewegingen van het schip wat af te dempen.

Ondanks het winderige weer en de onrustige zee verliep de overtocht comfortabel. Het was prachtig weer en we genoten van het uitzicht over de boeg van het schip richting de Franse kust.

Aankomst in Calais in het nieuwe deel van de haven. Het oude deel ligt links van de kenmerkende silo's op de kade. Van Wilton naar Kapelle
Aankomst in Calais in het nieuwe deel van de haven. Het oude deel ligt links van de kenmerkende silo’s op de kade.

Na het ontschepen begonnen we aan het laatste deel van de rit van Wilton naar Kapelle. Bij Duinkerke gingen we even van de weg af om goedkope Franse benzine te tanken en net over de Belgische grens stopten we in Veurne, waar we in de Soetasse aan de markt een lekkere maaltijd gebruikten.

Daarna was het nog ruim anderhalf uur rijden voor we weer thuis waren.

vorigeterug naar boven

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.