Grand Rapids en Lowell – zaterdag 3 augustus 2013

Van Wert

Vannacht had ik het nog vaker horen regenen, maar vanmorgen was het weer droog. Het weer zag er aangenaam uit voor de reis naar Grand Rapids en Lowell. Ik ontbeet eerst in het motel en ging daarna op weg vanuit Van Wert.

De naam van deze plaats klonk mij Nederlands in de oren. Op Internet vond ik dat de County en de stad genoemd zijn naar iemand met Nederlandse wortels. Isaac van Wart was militair gedurende de Amerikaanse Revolutie aan het eind van de 18e eeuw. Als dank voor zijn inspanningen werd dit gebied in de nieuwe staat Ohio naar hem vernoemd.

Obelisk op de plaats waar Isaac van Wart begraven is
Obelisk op de plaats waar Isaac van Wart begraven is. (Elmsford, New York) (c) foto: Wikipedia

Van Ohio via Indiana naar Michigan

Ik reed van Van Wert in de richting van Fort Wayne. Nog voordat ik die stad bereikte verliet ik de staat Ohio en reed ik Indiana in. Bij Fort Wayne ging ik Interstate 69 op, die vrijwel noord – zuid loopt. Ik verliet de staat Indiana Ohio en reed ter hoogte van Lake George de grens met Michigan over.

De route ging verder naar het noorden tot ik bij Charlotte van de snelweg afging. Ik reed via Rt. 50, die diagonaal van zuidoost naar noordwest loopt. In Lake Odessa stopte ik bij McDonald’s voor lunch. Daarna reed ik verder naar Grand Rapids.

HHOM in Grand Rapids

Ik had afgesproken mij familie te ontmoeten in de kledingwinkel van HHOM. Dit winkeltje is een evangelisatieproject van de Heritage Reformed Church in Grand Rapids. In de winkel is er gratis koffie voor iedereen. Men verkoopt er tweedehands kleding tegen zeer vriendelijke prijzen. Het doel is mensen bereiken met het evangelie.

Ik begroette mijn familie en we praatten alvast wat bij. Nadat de winkel gesloten werd, reden we naar Lowell, waar ik de komende nachten bij mijn familie zou verblijven.

Het was deze dag mooi weer, zonnig en niet al te warm.

Afgelegde afstand: 220 mijl

Voor meer foto’s van deze vakantie klik hier (deel 1) of hier (deel 2) of hier (deel 3)

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.