Visp en Sierre – dinsdag 8 augustus 2017

Ontbijt bij regenachtige omstandigheden

Voor vandaag had men regen voorspeld en vanmorgen bij het opstaan zag het er buiten al regenachtig uit. Het zou vandaag geen wandelweer worden. Daarom zouden we Visp en Sierre bezoeken, met verschillende bedoelingen. We maakten vanmorgen dan ook geen grote haast en ontbeten op gemak met het brood dat we nog in huis hadden. Het viel me de afgelopen dagen op dat de keuze in broodsoorten groter is dan jaren geleden toen de keus bestond uit wit of wit. We hadden nu enkele donkerder broodsoorten geprobeerd en die smaakten allemaal goed.

Van Eischoll naar IKAS in Visp

Na het eten reden we naar Visp, waar we bij IKAS naar onze achterband lieten kijken. Deze liep sinds vorige week langzaam leeg en dat was niet alleen lastig omdat we steeds bij moesten pompen, maar het gaf ook een onzeker gevoel. De achterband bleek ooit gerepareerd te zijn en de reparatie was nu als gevolg van slijtage van het loopvlak lichtjes gaan lekken. De bandenboer monteerde een tijdelijke achterband en bestelde twee nieuwe achterbanden.

Reparatie achterband
Reparatie achterband

Op zoek naar een zonnekap in Brig-Glis

Daarna gingen we op pad om een zonnekap voor mijn cameralens te kopen. De kap was gisteren op de Eggishorn gebroken en ik wilde hem wel graag vervangen. We togen eerst naar Migros in Brig – Glis, een enorm complex waarin diverse Migros zaken ondergebracht waren. Melectronics had geen kappen voorradig, maar kon eventueel wel bestellen met een levertijd van zes dagen. Dat vond ik te lang, waarna we eerst een hapje gingen eten in het Migrosrestaurant. Daar was het een hele drukte en we ontdekten wat werknemers van bedrijven en winkels doen als de zaak tussen de middag een à anderhalf uur op slot gaat. Ze gaan gewoon lekker warm eten in een restaurant.

Van Visp naar Sierre

Regen in het Rhonedal op weg van Visp naar Sierre
Regen in het Rhonedal

Na de lunch reden we door de regen naar Sierre, waar Melectronics ook een filiaal heeft. Ook daar konden ze ons niet helpen. We namen de gelegenheid te baat om de omgeving van Sierre een beetje te verkennen. We reden door het stadscentrum en gingen aan de noordkant van de stad de bergen in, waar we de talrijke wijngaarden zagen. Omdat het steeds regende was het niet aantrekkelijk om uit te stappen of te wandelen.

Wijngaarden in de buurt van Loc

Via Turtmann terug naar Eischoll

Via Varen en Leuk reden we terug naar Turtmann, waar we bij de bakker heerlijk gebak kochten voor bij de koffie. We genoten daarvan in het huisje in Eischoll, waarna ik de zoektocht naar een zonnekap nog wat voortzette: eerst op Internet speuren naar winkels die dit mogelijk zouden kunnen verkopen en daarna nog even naar Visp om enkele zaken langs te gaan. Helaas tevergeefs.

Regen in Eischoll

Ik reed terug naar boven, waar we een lekker dinertje maakten van aardappels met groenten die we nog hadden liggen van voorgaande dagen.

Afgelegde afstand met de auto: 155 km.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.