Auto huren

Het huren van een auto kun je het beste vanuit Nederland of België doen. Je kunt na aankomst in de VS of Canada ook proberen een auto te huren. Dat zal waarschijnlijk wel lukken, maar de rompslomp is enorm en je betaalt altijd meer dan wanneer je vanuit Europa een auto bespreekt. Bovendien is een boeking vanuit Europa altijd inclusief alle noodzakelijke verzekeringen, iets wat bij huren in de Noord Amerika niet altijd even duidelijk is, vooral omdat er zoveel verzekeringen zijn. Verder is een zakelijk gesprek waarbij je een auto wilt huren een ingewikkelde bezigheid, zeker als je kennis van het Engels niet super is en je net een trans-Atlantische vliegreis achter de rug hebt.

Websites
Voor het reserveren van een auto kun je op Internet terecht bij prijsvergelijkers en bij de grote verhuurders, zoals Hertz, Alamo en Budget.Een goede verzameling links van zowel prijsvergelijkers als afzonderlijk maatschappijen vind je op deze startpagina. Net als bij het boeken van een vliegreis loont het de moeite om een beetje te shoppen op de diverse sites. Daarnaast kan het informatief zijn om de reputatie van een bepaalde verhuurder op een bepaalde luchthaven te checken via internet. Sommige verhuurders leveren een matige service, bijvoorbeeld door lange wachtrijen of een trage verbinding met de shuttlebus, of weinig keus in auto’s.

Categorieën
Auto’s worden ingedeeld in categorieën. Op de sites van de verhuurders zie je voorbeelden van auto’s die in een bepaalde categorie verhuurd worden. Als je een auto wilt die te vergelijken is met een Europese middenklasser zul je waarschijnlijk op de categorie ‘Compact’ uitkomen. ‘Economy’ zijn kleine auto’s, de klasse ‘Midsize’ bevat grotere middenklassers (naar Europese maatstaven)

Boeken
Het is verstandig om te boeken bij een site die vanuit Nederland, België of een ander Europees land auto’s aanbiedt. Vaak bieden Amerikaanse sites zelfs niet eens de mogelijkheid om vanuit Nederland te boeken.
Als je boekt bij een Nederlandse aanbieder, weet je zeker dat je voldoende verzekerd bent. Ter bevestiging stuurt men je een e-mail met een voucher. Deze mail heb je nodig om in Amerika de auto af te halen.
Voor het huren van een auto is een creditcard eigenlijk onmisbaar. Je kunt misschien nog wel zonder, maar men vraagt dan een borgsom in cash, die na inleveren van de auto teruggestort wordt, maar Amerikanen en Canadezen zijn deze werkwijze duidelijk niet gewend.

Leeftijden
In Amerika en Canada is men huiverig om auto’s te verhuren aan mensen beneden de 25 jaar. In veel gevallen is het onmogelijk, of slechts tegen betaling van een (flink) hoger tarief.

Internationaal rijbewijs
Over het nut van een Internationaal rijbewijs lopen de meningen uiteen. Als ANWB lid kun je op een ANWB kantoor tegen betaling een internationaal rijbewijs laten maken. Het enige voordeel daarvan zou kunnen zijn dat wanneer de politie in het buitenland je rijbewijs wil afnemen, je het ANWB rijbewijs kunt afgeven en je dus niet je echte rijbewijs kwijtraakt. Of men daar intrapt is onduidelijk.
Je moet je gewone rijbewijs wel altijd bij je hebben! De autoverhuurder vraagt er naar, als je je auto komt ophalen. De laatste jaren heb ik geen Internationaal rijbewijs laten maken en die kosten bespaard.

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.