Van Kapelle naar Ter Worm – donderdag 1 juli 2021

Kapelle – Geleen

Vanmiddag aan het eind van de middag brachten we onze spullen in de auto en vertrokken voor een paar dagen Zuid-Limburg. De kortste route van Kapelle naar Ter Worm leidde door België. We staken bij Zandvliet de grens over en reden verder naar Antwerpen. Daar kozen we voor de E313 waarover we naar het oosten reden.

Het was vrij druk op de weg, maar we hoefden nergens stil te staan en konden overal doorrijden, al was het niet overal even vlot. De E313, ook wel Boudewijnweg genoemd, volgt de loop van het Albertkanaal en is een belangrijke oost-west verbinding in Vlaanderen. Bij het knooppunt Lummen reden we verder over de E314 richting Aken. Nadat we door het natuurgebied ‘De Hoge Kempen’ gereden waren staken we de Maas over en bereikten Geleen.

Geleen – Ter Worm

Hier pauzeerden we even voor een snelle hap bij McDonalds, waarna we het kleine stukje aflegden dat nog restte van de rit van Kapelle naar Ter Worm. Langs het grote hotel Van der Valk Heerlen reden we het smalle weggetje naar Kasteel Ter Worm op. Dit is ook een Van der Valkhotel. We checkten in bij de receptie en betrokken onze kamer in een van de bijgebouwen. Daarna maakten we een wandelingetje over het kasteelterrein.

Kasteel Ter Worm. Van Kapelle naar Ter Worm
Kasteel Ter Worm
Oranjerie in de tuin van kasteel Ter Worm
Orangerie in de tuin van kasteel Ter Worm
Van der Valkhotel Kasteel Ter Worm
Van der Valkhotel Kasteel Ter Worm

Het kasteel ligt in een parkachtige omgeving op landgoed Ter Worm. De Geleenbeek kronkelt langs dit fraaie gebied, dat op een steenworp afstand van een dichtbevolkte stad als Heerlen ligt. De kasteeltuin bleek een plaatje te zijn met fraai aangelegde bloemenperken en een orangerie die in deze tijd niet in gebruik was om planten te beschutten tegen de kou.

Na onze wandeling namen we de plannen voor morgen nog even door en gingen toen slapen.

terug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.