Zingen in Van’s Pastry Shoppe – maandag 30 juli 2018

Van Lowell naar Van’s Pastry Shoppe

Vanmorgen stonden we op tijd op en we ontbeten een beetje eerder dan op de vorige dagen. Rond kwart over acht stapten we in de auto en reden naar Grand Rapids. We wilden vanmorgen zingen in Van’s Pastry Shoppe, waar iedere maandagmorgen een grotere of kleinere groep mensen hymns zingt met elkaar. We parkeerden in een zijstraat van Diamond en liepen toen naar de bakkerswinkel Van’s Pastry, gelegen aan 955 Fulton St E.

Van's Pastry Shoppe, Fulton St. Grand Rapids
Van’s Pastry Shoppe, Fulton St. Grand Rapids

Hymn Singing in Van’s Pastry Shoppe

Toen we om kwart voor negen de winkel binnenstapten zat deze al vol mensen in afwachting van een half uurtje zingen, iets wat ze daar elke maandagmorgen om 9:00 uur doen en uitzenden via Facebook. De bakker die de presentatie verzorgt liep heen en weer door de winkel om de gasten te verwelkomen. Hij zag dat wij nieuw waren en vroeg naar onze naam en woonplaats. Ondanks de drukte lukte het ons een lege stoel te vinden, naast een vrouw die we gisteren hadden ontmoet in de evangelisatiedienst.

In Van’s Pastry Shoppe

Stipt om 9:00 uur begon de uitzending. In een half uurtje zongen we samen diverse hymns uit het boek dat door de bakkerij werd verstrekt. Er zaten verzoeknummers tussen, maar ook liederen die gekozen waren voor mensen die een moeilijke tijd doormaakten, een lied voor de veteranen en een kerstlied in het kader van Christmas in July.

Aan het eind van de uitzending werden nieuwe gasten, waaronder wij, verwelkomd en werd Happy Birthday gezongen voor de jarigen. Daarna volgde de Pledge of Alliance en het lied “God Bless America” Na de uitzending dronken we koffie met de vrouwen die we kenden uit de kerk. We spraken diverse mensen die Nederlandse wortels hadden en geïnteresseerd waren in waar we vandaan kwamen, hoe lang we nog zouden blijven en wat we allemaal al gezien hadden.

East Grand Rapids

Hierna reden we een rondje door East Grand Rapids, waar enorm grote huizen staan en waar kennelijk de beter gesitueerden een woonplaats hadden gevonden. Daarvandaan reden we naar de boekwinkel bij het PRTS seminarie. We liepen daar even rond en kochten wat boeken. Daarna gingen we lunchen bij Panera Bread aan 28th Street in Cascade. Na het broodje met soep reden we even langs de body shop, waar een achternichtje van mij bij de receptie zit. Na een kort praatje reden we verder naar Lowell, waar we nog even afsloegen naar Fallasburg.

Fallasburg

Net buiten Lowell bevindt zich Fallasburg Park, een gebied langs de Flat River waar een overdekte brug, wat oude huizen en voorzieningen voor picknicks en barbecues te vinden zijn. We genoten van dit rustige gebied en maakten mooie plaatjes van de rivier en de omgeving.

Fallasburg Park
Fallasburg Park
Fallasburg Covered Bridge
Fallasburg Covered Bridge

Covered bridges werden in het verleden overal in Amerika gebouwd. Op veel plaatsen zijn nog exemplaren te vinden die als museumstukken worden gekoesterd. De overkapping en de zijkanten werden aangebracht om de constructie te beschermen tegen weersinvloeden. Bovendien bleef bij sneeuw het wegdek op deze wijze redelijk eenvoudig schoon en droog.

Fallasburg Covered Bridge, constructie
Fallasburg Covered Bridge, constructie

Downtown Lowell

Van Fallasburg reden we terug naar Lowell, waar we even een rondje downtown liepen. Het centrum heeft diverse winkels en restaurants, maar is niet te vergelijken met stads- en dorpscentra in Nederland. Voor de winkels moet je hier buiten het dorp zijn, aan de zgn. strip waar allerlei zaken bij elkaar staan. In het centrum van Lowell zagen we boetiekachtige zaakjes, enkele restaurants en twee tandartsen.

Downtown Lowell
Downtown Lowell
Downtown Lowell. Zingen in Van's pastry shoppe
Downtown Lowell
Lowell, visser op de Flat River
Lowell, visser op de Flat River

Dinner bij Mynt Fusion

’s Avonds aten we bij Mynt Fusion, een Aziatisch restaurant waar duidelijk meer oosters gekookt werd dan in het Hong Kong buffet. We aten een voortreffelijke maaltijd en werden keurig bediend door een kleindochter van mijn oom en tante. Daarna gingen we koffiedrinken bij mijn neef en zijn gezin, tevens bedoeld als moment om afscheid te nemen.

De route van vandaag. Afgelegde afstand: 128 km
De route van vandaag. Afgelegde afstand: 128 km

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.