Rustdag in Cottbus – zondag 1 augustus 2010

Vanmorgen na het opstaan liet ik mij van de tiende verdieping met de lift naar beneden zakken voor het goede ontbijt dat in het restaurant van dit hotel werd geserveerd. Dit was een prima begin van mijn rustdag in Cottbus

Om 9.30 uur verliet ik het hotel en wandelde in de richting van de markt en de Oberkirche St. Nikolai, waarin om 10.00 uur een kerkdienst belegd zou worden. Samen met ca. dertig anderen bezocht ik deze dienst waarin de predikant sprak over Filippenzen 3 : 8 “Ja, ik acht ook alle dingen schade te zijn om de uitnemendheid van Christus Jezus mijn Heere, om Wiens wil ik al die dingen schade gerekend heb, en acht die drek te zijn, opdat ik Christus moge gewinnen.”

Zijn preek en de hele dienst deed traditioneel aan, hoewel er volgens verschillende folders en affiches in de kerk wel geëxperimenteerd wordt met modernere elementen als popmuziek en dans.

Cottbus, Markt met Oberkirche St. Nikolai. Rustdag in Cottbus
Cottbus, Markt met Oberkirche St. Nikolai

Na de dienst wandelde ik naar het fraaie GoethePark, dat aan de rand van het centrum van de stad ligt en waar je heerlijk kunt zitten op een bankje in de schaduw met uitzicht op een fraaie fontein.

GoethePark Cottbus
GoethePark Cottbus
Cottbus, Schlosskirche. Rustdag in Cottbus
Cottbus, Schlosskirche

De rest van de dag bracht ik rustig door. ’s Avonds kon ik via Internet een dienst in mijn thuisgemeente volgen.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.