Vrijdag 5 augustus 2016

Van Las Vegas naar Springdale

Zoals te verwachten was, waren we vroeg wakker. Na een goede nachtrust stonden we rond half zes op en een uur later zaten we aan het ontbijt in de eetzaal. We hadden de keus uit de typische producten die een motel-ontbijt kenmerken: bagels, muffins, sneetjes brood om te roosteren, wafels (zelf te bakken), sausages, roerei, biscuits and gravy en nog diverse andere producten meer. We lieten ons het ontbijt goed smaken en pakten daarna alle spullen weer in de auto, waarna we eerst naar Wal-mart vertrokken om wat boodschappen te doen. Een van de boodschappen was het gebruikelijke koelboxje, waarin we onze drankjes etc. koel zouden kunnen houden.

Las Vegas Strip

Daarna reden we over de Strip met alle hotels naar de snelweg. Ondanks dat het nog maar 10:00 uur in de morgen was, liepen er al heel wat mensen over de Strip. We reden daarna ca. 30 mijl over de snelweg naar het noorden, waar we van de weg afgingen en de route naar Valley of Fire State Park opdraaiden. Na ca. 11 mijl bereikten we het toegangshek, waar we entree betaalden en daarna verder reden het park in.

Ingang Valley of Fire State Park

Aan het begin van de route is een lusje uitgezet, dat langs enkele merkwaardige rotsen voert en ook langs een rots waarop inscripties van oorspronkelijke bewoners van het gebied te zien zijn. We stopten hier en liepen even naar boven om de inscripties te bekijken. Vervolgens reden we naar de “Beehives” en toen terug in de richting van het bezoekerscentrum.

Beehives

Daar maakten we een sanitaire stop, kochten wat te eten en reden toen verder het park in, de route van de White Domes op. Bij Rainbow Vista stopten we en maakten de wandeling naar de vista, een rotspartij met verschillende opmerkelijke kleuren, waaronder paars. Ook liepen we het stukje naar het uitzichtpunt over Fire Canyon. Het was behoorlijk warm om hier te wandelen. We zweetten dan ook flink en het water dat we bij ons hadden, was al snel opgedronken. We reden op gemak verder naar het eindpunt en besloten om de wandeling bij de White Domes toch ook maar te maken, ook al was het flink heet.

Weg door Valley of Fire State Park

Het pad voerde vrij steil naar beneden en vervolgens om de rotsen heen geleidelijk terug naar boven. Daarbij liepen we een aardig stuk door een smalle kloof, waar het heerlijk koel was omdat de zon er niet kon komen.

Pot holes in Valley of Fire State Park

Nadat we deze wandeling hadden gedaan werd het tijd om door te gaan rijden naar Springdale. Volgens TomTom zouden we nog ongeveer twee uur nodig hebben en dat bleek aardig te kloppen. We reden bij Overton het park uit en vervolgens via Logandale terug naar Interstate 15. We bleven op de snelweg tot iets voorbij St. George. Daar gingen we van de weg af, om via Hurricane, La Verkin en Virgin naar Springdale te rijden. Het was gedurende de hele rit heet. De temperatuur was ruim boven de 90 F, ook toen we in Springdale arriveerden.

Springdale – Holiday Inn Express

We stopten bij Holiday Inn Express en meldden ons bij de balie, waar ze berekend waren op onze komst. We kregen een mooie ruime kamer op de verdieping met uitzicht op de hoge steile wanden die Zion Canyon en omgeving kenmerken. Nadat we ons geïnstalleerd hadden, aten we een cheeseburger bij Jack’s Grill. Toen was het tijd om te gaan slapen na een mooie dag met indrukwekkende landschappen.

Afgelegde afstand 211 mijl.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.