maandag 27 juli 2015

Vanochtend na het ontbijt vertrok ik in noordelijke richting nadat ik getankt had en wat inkopen gedaan bij de plaatselijke Walmart. Ik reed eerst terug naar Woodruff, waar het weer niet koud was en daarna verder naar het noorden. Het was goed weer om te rijden, zonnig en droog. Omdat ik noord reed had ik de zon grotendeels rechts of rechtsachter, wat rustiger is dan tegen de zon in te moeten kijken. Van Woodruff ging de route verder naar Cokeville, steeds op de grens tussen Wyoming en Utah, met af en toe een uitstapje naar Utah toe.

Ik kwam zelfs even in Idaho toen ik het lusje reed dat over Montpelier voerde. Dit was een fraai stukje weg door de bergen heen. Hier begon de zon al iets minder uitbundig te schijnen omdat er bewolking kwam. De wind was hard en het was fris. Ik reed verder naar het noorden over Afton, waar ze een grote boog van Elk geweien over de weg hebben gebouwd, en daarna naar Alpine dat niet meer bleek dan een kruising van wegen met wat winkels, benzinepompen en enkele (recreatie)huizen.

Afton, WY, boog van Elk geweien

Toen was het niet ver meer naar Jackson (Wyoming) waar de lucht helemaal bewolkt was en het af en toe spetterde. Nadat ik hier wat gegeten had reed ik verder in de richting van Grand Teton Ntl. Park. Inmiddels regende het continu een beetje en was de temperatuur gezakt tot 44 F. = 6,5 C. Ik reed eerst naar het bezoekerscentrum, dat gevestigd is bij een kruispunt genaamd Moose. De bergen gingen grotendeels schuil achter laaghangende wolken, het regende en het was zeer fris. Binnen zag ik allerlei informatie over het park en ik besloot toch maar een rondje te rijden en in elk geval even in het bezoekerscentrum bij Jenny Lake te gaan kijken. Ik reed dus de parkweg Teton Park Road op en kon ook hier binnenrijden met mijn jaarpas America the Beauty.

Grand Teton Ntl. Park in de regen

Langs de weg waren de gebruikelijke pull outs waar iets te zien was. De meeste reed ik voorbij, omdat er door de bewolking niet veel te zien was, al had ik het idee dat het weer wel langzaam beter werd. Bij Jenny Lake stopte ik even om het kleine bezoekerscentrum te bekijken. Daarna reed ik door  tot North Jenny Lake Junction, waar ik afsloeg om het eenrichtingswegje langs Jenny Lake te rijden.

Grand Teton Ntl. Park, Jenny Lake

Daarna ging het verder naar het noorden, terwijl het langzaamaan een beetje zonnig werd. Ik draaide het wegje naar Signal Mountain op en vanaf de top had ik een mooi uitzicht over de omgeving.Hier was het weer aanzienlijk beter dan in het zuidelijke deel van het park.

Grand Teton Ntl. Park, uitzicht van Signal Mountain

Grand Teton Ntl. Park, Jackson River Dam

Daarna reed ik terug naar Jackson over Rt. 89, die ruwweg parallel loopt aan de parkweg. Ook langs deze weg zijn pull outs, waarvan ik enkele kort bezocht.

Grand Teton Ntl. Park, uitzicht van Rt. 89. Het klaart iets op.

In Jackson nam ik mijn intrek in Quality Inn and Suites 49’er. Jackson had wel wat weg van Zermatt of Saas Fee. De prijzen zijn er vergelijkbaar hoog. Af en toe een beetje last gehad van kiespijn, maar niet bijzonder hinderlijk.

Mooie dag, ondanks een verregende middag, 298 mijl.

Voor meer foto’s van deze vakantie klik

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.