Rustdag in Grand Rapids – zondag 29 juli 2018

Kerkdienst in de HRC in Grand Rapids

Op deze zondag hielden we onze rustdag in Grand Rapids. We bezochten samen met mijn familie de kerkdiensten van de Heritage Reformed Church in Grand Rapids. In deze gemeente, die ontstaan is uit een Nederlandse immigranten ging ’s morgens pastor Mark Kelderman voor. Hij preekte over Titus 2:11-14 waarin hij benadrukte dat Gods genade altijd nodig is.

Kerk van HRC in Grand Rapids
Kerk van HRC in Grand Rapids

Lunch en middagdienst in de evangelisatie

Na de dienst gingen we bij mijn nicht koffiedrinken en lunchen. We aten een traditionele Amerikaanse zondagslunch, gebraden kip, aardappels, mais en groene asperges. Na de lunch woonden we de korte dienst bij in HHOM (Heritage Hill Outreach Ministeries), de Evangelisatie van de HRC. Hier ging een student van de PRTS voor, die een meditatie hield voor de aanwezigen, die deels behoorden tot de doelgroep van de Evangelisatie en voor een deel bestond uit reguliere kerkgangers.

Avonddienst in Grand Rapids

Daarna reden we naar Lowell om wat te eten en te drinken. In de avond van de rustdag in Grand Rapids bezochten we de kerkdienst de HRC, waar dr. Beeke een catechismuspreek hield over zondag 19 van de Heidelbergse Catechismus. In deze dienst werd evenals vanmorgen gezongen uit de Psalter, een verzameling van meer dan 400 liederen die gezamenlijk de 150 psalmen vertolken.

Na de dienst praatten we nog geruime tijd na met familie en andere mensen die ik daar al meerdere keren heb ontmoet. Daarna reden we terug naar Lowell waar we nog een sandwich aten en toen gingen slapen.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.