Creation Museum – donderdag 1 augustus 2013

Van Lafayette naar Petersburg

Gisteravond had ik niet heel veel slaap, maar na de reis door de lucht en de paar uur over de weg lukte het toch om op een behoorlijke tijd te gaan slapen. Vanmorgen ontbeet ik in de eetzaal waar de gebruikelijke ontbijtproducten werden aangeboden. Na het ontbijt checkte ik uit en reed opnieuw snelweg I 65 op, verder naar het zuiden. Vandaag wilde ik het Creation Museum in Petersburg bezoeken.

Ik kon lekker doorrijden en het was mooi weer, hoewel merkbaar koeler dan in het westen. Indianapolis passeerde ik zonder oponthoud, waarna ik naar het oosten reed over I 74. Tegen de middag reed ik de staatsgrens met Ohio over, waarna ik over I 275 een klein eindje naar het zuiden reed, via Indiana over de Ohio River de staat Kentucky in. Nu duurde het maar even meer voordat ik aankwam bij het Creation Museum, dat gevestigd is in een fraai groot gebouw bij Petersburg, Kentucky.

Creation Museum Petersburg (Kentucky)

Ik parkeerde op het parkeerterrein, waar veel meer auto’s stonden en liep naar de kassa. Men vroeg daar, zoals wel vaker gebeurde bij toeristische attracties, wat mijn postcode was. Ik zei dat ik geen Amerikaanse postcode had, omdat ik uit Nederland kom. Daarna vertelde de dame achter de kassa me dat ik in dat geval wel gratis naar binnen mocht. Dat bespaarde mij 30 dollar!

Ik kreeg toegang tot het museum en tot een show in het planetarium. Ik liep het gebouw binnen en ging eerst lunchen in het cafetaria, waar diverse hamburgers en andere Amerikaanse gerechten werden geserveerd. Het was daar een gezellige drukte. Opvallend was het aantal aanwezige Mennonieten en/of Amish. Kennelijk is dit museum voor hen een populaire bestemming voor een dagje uit.

Petersburg, Kentucky, Creation Museum
Petersburg, Kentucky, Creation Museum

Tentoonstelling in het Creation Museum

Na de lunch bezocht ik de tentoonstelling. De geschiedenis die in de eerste hoofdstukken van het Bijbelboek Genesis wordt verteld werd hier in een tentoonstelling naverteld, waarbij steeds de Bijbelse gegevens werden vergeleken met de gangbare visie van de evolutionisten. De tentoonstelling was professioneel vormgegeven en de hele gang van zaken getuigde van een grote mate van betrokkenheid en expertise.

Petersburg, Kentucky, Creation Museum
Petersburg, Kentucky, Creation Museum

Aan het eind van de rondgang zag ik een korte presentatie over de komst van Christus, waarin men alle voorgaande informatie in het perspectief van de herschepping plaatste. Het laatste onderdeel van mijn bezoek was het planetarium, een zaaltje waar stoelen stonden die ver achterover gedraaid konden worden, waardoor er een goed uitzicht ontstond op de projectie die op het plafond werd vertoond. In de film was vooral aandacht voor de enorme grote van het heelal. De camera zoomde diverse keren fors uit, waarna de aarde, en het zonnestelsel als kleine puntjes uit het zicht verdwenen. Deze presentatie stond net als alle andere in dit museum in het teken van de Schepping.

Van Petersburg naar Newport

Nadat de voorstelling in het planetarium afgelopen was, liep ik door het winkeltje naar de uitgang, waarna ik op gemak naar Newport reed. Dit is een stadje aan de Ohio rivier tegenover Cincinnatti. Hier had ik een kamer geboekt bij Comfort Suites aan de rivier. Het was een prima kamer, die uitkeek over de stad en niet over de rivier.

Newport, blik over de Ohio rivier op Cincinnatti
Newport, blik over de Ohio rivier op Cincinnatti

Mooie en leerzame dag gehad!
Afgelegde afstand ca. 190 mijl

Voor meer foto’s van deze vakantie klik hier (deel 1) of hier (deel 2) of hier (deel 3)

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.