Van Canterbury naar Cambridge – dinsdag 17 oktober 2017

Ontbijt in Canterbury en vertrek naar Rochester

Na een goede nachtrust in Canterbury stonden we op tijd op en gingen daarna naar de eetzaal om te ontbijten. Het ontbijt bestond uit een buffet met cereals, melk, yoghurt en andere koude ontbijtproducten. Daarnaast werd een warm ontbijt geserveerd naar keuze. Een goed begin van onze reis van Canterbury naar Cambridge

Ontbijt in House of Agnes, Canterbury
Ontbijt in House of Agnes, Canterbury

Na het ontbijt pakten we onze spullen in, rekenden af en liepen naar de auto. Een groot voordeel van House of Agnes is de ruime parkeerplaats, hartje Canterbury. We mochten daar ’s middags al vroeg parkeren en hadden vanmorgen ook nog wel even mogen blijven staan. Maar omdat we nog een aardig eindje moesten rijden vertrokken we na het ontbijt uit Canterbury.

Parkeerplaats achter House of Agnes
Parkeerplaats achter House of Agnes

We reden de parkeerplaats af door het akelig smalle poortje en verlieten Canterbury in de richting van Rochester, waar we een tussenstop wilden maken en even wilden rondkijken.

Onderweg van Canterbury naar Rochester. Van Canterbury naar Cambridge
Onderweg van Canterbury naar Rochester

Rochester

In Rochester zochten we een parkeerplaats dichtbij de kathedraal en de resten van het kasteel. We liepen een rondje door het centrum van deze historische stad. Op deze dag scheen de zon met een oranje-achtige gloed, veroorzaakt door een grote hoeveelheid Sahara-stof in de atmosfeer.

Rochester Cathedral en Rochester Castle met daarboven een oranje zon veroorzaakt door Saharastof
Rochester Cathedral en Rochester Castle met daarboven een oranje zon veroorzaakt door Saharastof
Rochester Cathedral
Rochester Cathedral

We bezochten de kathedraal van Rochester en werden daar bijzonder hartelijk ontvangen door de vrijwilligers die tekst en uitleg gaven over de looproute door de kerk en wat er buiten te zien zou zijn.

Rochester Cathedral, orgel
Rochester Cathedral, orgel
Geconserveerde uitgesleten trap, Rochester Cathedral
Geconserveerde uitgesleten trap, Rochester Cathedral

De kloostergangen, cloister genoemd, zijn in Rochester geen overdekte gangen, zoals je bijv. in Norwich wel ziet. Hier is sprake van een omheinde tuin, waar het stil en rustig was.

Rochester Cathedral, Cloister
Rochester Cathedral, Cloister
The Virgin and the Child, Cloister Rochester Cathedral
The Virgin and the Child, Cloister Rochester Cathedral

Nadat we de kathedraal bekeken hadden, liepen we een rondje door deze historische stad. Er wordt op diverse plaatsen herinnerd aan Charles Dickens die hier vaak kwam. De High Street ademt een historische sfeer, maar de buitenwijken zijn van later datum. Dat type buitenwijken vind je bij veel meer Engelse steden.

Rochester, High Street
High Street, Rochester
Rochester
Rochester

Cambridge

We zochten onze auto op op de plaats waar we hem in Rochester hadden geparkeerd. Daarna reden we verder op onze tocht van Canterbury naar Cambridge. We passeerden Dartford Crossing, waar we door de tunnel onder de Theems doorreden. Deze toltunnel kon uitsluitend online betaald worden. Alle tolhokjes zijn verdwenen. Op een website moet je achteraf je kenteken invoeren en daarna het getoonde bedrag betalen. Het werkt gemakkelijk en snel, maar je moet er wel aan denken…

In Cambridge maakten we een wandeling door de binnenstad en langs de verschillende colleges. De levendigheid van deze studentenstad zorgde voor een afwisselend beeld: op de straten was het een drukte van belang met heen en weer lopende (en fietsende) mensen. Op de binnenplaatsen van de collega’s heerste een weldadige rust.

Cambridge, Christ's College
Cambridge, Christ’s College
De fiets is een gewild vervoermiddel in Cambridge
De fiets is een gewild vervoermiddel in Cambridge
Cambridge, St. John's College
Cambridge, St. John’s College
King's College Cambridge, standbeeld van de naamgever in de gevel
King’s College Cambridge, standbeeld van de naamgever in de gevel

We waren van Canterbury naar Cambridge gereden om o.a. de Evensong in de kapel van King’s College bij te wonen. Toen de poort naar de binnenplaats openging stonden er al wat mensen te wachten om naar binnen te kunnen. Wij stonden redelijk vooraan en zagen de rij achter ons al langer worden voordat de deuren van de kapel opengingen.

Cambridge, King's College Chapel
Cambridge, King’s College Chapel
Wachtrij voor de Evensong bij King's College Cambridge
Wachtrij voor de Evensong bij King’s College Cambridge

De Evensong was van grote schoonheid, zoals dat van het koor van King’s College verwacht mag worden. We waren onder de indruk van de voortreffelijke koorzang door het jongenskoor en deze schitterende oude kapel. De liturgie van vaste gezangen afgewisseld door wisselende lezingen, psalmen en de muziek bij de orde van de dienst maakt altijd indruk. Maar dit koor staat op eenzame hoogte als het gaat om de kwaliteit van de muziek.

Van Cambridge naar Litton

Nadat we de Evensong hadden bijgewoond zochten we de auto weer op en reden vervolgens van Cambridge naar Linton, dat vlakbij ligt. Daar hadden we een kamer besproken in B&B Springfield House. We werden hartelijk ontvangen en installeerden ons in de fraaie kamer.

Op advies van de gastvrouw gingen we eten in The Crown Inn, een van de plaatselijke pubs in Linton

Linton (Cambridge), voortreffelijke steak bij The Crown Inn
Linton (Cambridge), voortreffelijke steak bij The Crown Inn

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.