Van Eischoll naar Heiligkreuzsteinach – woensdag 16-8-2017

Van Eischoll naar Visp

Vanochtend stonden we op tijd op. Ik liep voor de laatste keer naar de Volg om broodjes te kopen en daarna ontbeten we en ruimden de spullen op. We hadden al heel wat ingepakt en het was eigenlijk alleen een kwestie van de spullen in de auto brengen en een laatste controle of we inderdaad alles hadden.

Rond half tien kwam Marierose afrekenen en konden we vertrekken. Na een laatste blik op de huizen en de kerktoren van dit aardige bergdorp reden we in de richting van Visp. Het was de bedoeling vandaag van Eischoll naar Heiligkreuzsteinach te rijden, waar we een overnachting hadden geboekt.

Laatste blik op Eischoll
Laatste blik op Eischoll

We hadden hier met veel plezier twee weken in het huis van Marierose gewoond, in het hartje van het oude dorp, op een steenworp afstand van de kerk. We zaten lekker op hoogte, wat zeker in de eerste week heel plezierig was, omdat het boven aangenaam koeler was dan dan de 35 Celsius die we enkele keren in het dal hebben gezien.

Interieur Ferienwohnung Eischoll
Interieur Ferienwohnung Eischoll

We reden naar IKAS, waar de nieuwe achterbanden voor onze auto gereed zouden liggen, of nog voor de middag zouden arriveren. Toen we daar kwamen vertelde de medewerker dat er iemand speciaal naar Martigny was gereden om onze banden op te halen omdat ze niet meegekomen waren met de pakjesdienst. Na de verplichte vrije dinsdag en de vrijwillige vrije maandag was alles kennelijk nog niet op orde met de bezorging van bestelde goederen.

Van Visp naar Lac de Gruyère

We moesten nog een half uurtje wachten en besloten om even een kop koffie te gaan drinken in Visp. Daarna liepen we terug naar IKAS, waar de banden inmiddels gereedlagen en men meteen met de montage begon. Na een klein half uur was alles klaar en konden we aan de thuisreis beginnen.

Op het terras van het wegrestaurant bij Lac de la Gruyère
Op het terras van het wegrestaurant bij Lac de la Gruyère

We reden het Rhônedal uit en sloegen bij het meer van Genève af naar Freiburg en Bern. Niet veel verder was een mooie parkeerplaats met wegrestaurant met uitzicht op het meer van Gruyère. Daar stopten we om wat te eten en van bestuurder te wisselen.

Van Lac de Gruyère naar Heidelberg

Na de lunch reden we verder naar Freiburg en vandaar naar Bern en dan door in de richting van Bazel. Het was vrij druk op de weg en af en toe moesten we langzaam rijden omdat het verkeer zo traag ging. Gelukkig stond het nergens echt vast, zodat we toch gestaag door konden rijden naar de grens.

Bazel, even een beetje druk vlakbij de grens
Bazel, even een beetje druk vlakbij de grens

Nadat we de grens zonder enig oponthoud gepasseerd waren stopten we opnieuw voor een sanitaire stop. Vervolgens reden we verder over Autobahn 5 tot bij Heidelberg.

Landgasthaus Roter Löwe Heiligkreuzsteinach

Bij Heidelberg gingen we van de weg af en reden door de heuvels naar Heiligkreuzsteinach. In dit dorp hadden we een kamer voor een nacht hadden besproken in Landgasthof Roter Löwe. We kwamen terecht in een historisch gebouw van meer dan 300 jaar oud, dat geheel in stijl was ingericht. Op de kamers en inde andere vertrekken stonden antieke meubels en andere voorwerpen uit het verleden. Op advies van de eigenaar reden we naar Neckarsteinach, waar we een heerlijke maaltijd aten op een terras aan de Neckar.

Neckarsteinach
Neckarsteinach

Na het eten reden we terug naar de Roter Löwe. Daar zaten we nog een poosje buiten om wat te drinken en te praten met de andere gasten en de eigenaar.

Mooie dag met gunstige reisomstandigheden. Afgelegde afstand: 611 km.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.