Grand Canyon – maandag 22 juli 2013

Van Phoenix naar Flagstaff

Vanmorgen was de lucht weer helemaal helder en toen ik na het ontbijt buiten kwam om mijn spullen in de auto te brengen was het al behoorlijk warm. De voorspellingen spraken alweer over 100 Fahrenheit, maar ik was van plan om naar Grand Canyon te gaan, waar het heel wat koeler zou zijn. Ik zou de voorspelde hoge temperaturen in de vallei dus waarschijnlijk niet meemaken.

Ik checkte uit en vertrok in noordelijke richting over Interstate 17. Die route had ik vrijdag ook een stukje gereden. Deze keer ging ik niet over Prescott Valley, maar volgde de snelweg in de richting van Flagstaff. De weg slingerde prachtig door het landschap en nog een heel eind ten noorden van Phoenix zag ik overal cactussen staan. Snelwegen in Amerika kunnen saai zijn, maar in bergachtige gebieden zijn ze dat eigenlijk nooit. De verschillende rijstroken liggen soms honderden meters uit elkaar en de weg kan tamelijk bochtig zijn om de hoogteverschillen zo goed mogelijk te overwinnen.

Hoe verder noord ik reed hoe koeler het werd. En ook kwam er meer bewolking. Eigenlijk kon ik dat aan het landschap ook al aflezen. Er groeiden volop bomen, dat betekende dus dat het er ook meer moest regenen dan in de vallei. Daarnaast ligt Flagstaff bijna 2000 meter hoger dan Phoenix, dat scheelt natuurlijk ook in de temperatuur.

Van Flagstaff naar Cameron

Bij Flagstaff reed ik Rt 89 op, in de richting van Cameron en Grand Canyon. Dit was een mooie route, die ook in Utah doorloopt en zelfs doorgaat in Idaho. Rond 12.00 uur was ik in Cameron. Ik lunchte in Cameron Trading Post, waar ik vanavond ook zou slapen. Dit complex bestaat uit soort kruidenierswinkel, een enorme souvenir shop, met heel veel Indiaanse voorwerpen, een restaurant en een motel.

Cameron, Trading Post
Cameron, Trading Post

Van Cameron naar Grand Canyon

Na de lunch reed ik naar Grand Canyon. Ik kreeg een paar spetters regen, maar dat was nauwelijks de moeite waard. Ik besloot om helemaal door te rijden tot het visitors center en dan terug te rijden langs alle stops aan de East Rim. Twee jaar geleden had ik deze route wat meer globaal bekeken en nu had ik een hele middag tijd om op gemak terug te rijden naar Cameron.

Grand Canyon
Grand Canyon
Sommige mensen willen perse op het randje staan, Grand Canyon
Sommige mensen willen perse op het randje staan, Grand Canyon

Grand Canyon bleek nog net zo overweldigend als tijdens mij eerste bezoek. De afmetingen van deze kloof zijn zo immens dat ik weer perplex stond en foto’s bleef maken. Ook deze keer was het niet helemaal helder. Er hing wat nevel en de zon ging geregeld schuil achter de wolken. Waarschijnlijk is een kraakheldere dag in de zomermaanden iets heel bijzonders.

Grand Canyon, Desert View
Grand Canyon, Desert View

Via Desert View terug naar Cameron

Ik reed op gemak terug naar het oosten en stopte overal waar iets te zien was. De laatste stop was Desert View. Daar staat de merkwaardige toren die in ‘Indianenstijl’ werd ontworpen om meer toeristen naar de Canyon te lokken. Nu, 100 jaar later, wordt de toren gekoesterd als een monument en het is ook wel een mooi gebouw.

Grand Canyon, Desert View interieur
Grand Canyon, Desert View interieur

Cameron Trading Post

Nadat ik ook hier uitgebreid had rondgekeken reed ik terug naar Cameron. Daar checkte ik in bij de Trading Post, annex motel. Ik kreeg een kamer met zicht op de rivier, en vanaf het balkon ook op de brug. Dineren deed ik in het restaurant.

Zonsondergang over Cameron Trading Post en Little Colorado River
Zonsondergang over Cameron Trading Post en Little Colorado River

Een mooie dag met nieuwe en ook bekende dingen op de route.

Afgelegde afstand 317 mijl

Voor meer foto’s van deze vakantie klik hier (deel 1) of hier (deel 2) of hier (deel 3)

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.