Van Kapelle naar Zuidoost Engeland – maandag 16 oktober 2017

Van Kapelle via Calais naar Dover

Op maandag 16 oktober reden we van Kapelle naar Zuidoost Engeland om daar enkele dagen door te brengen in onze herfstvakantie. We vertrokken uit Kapelle en reden via de Westerscheldetunnel naar Zeeuws Vlaanderen. Vandaar ging het via Schoondijke en Sluis in de richting van Brugge, waar we de snelweg naar Oostende en uiteindelijk Calais op reden. In Zeeuws Vlaanderen was men nog volop bezig met het oogsten van aardappels.

Oogstwerkzaamheden in Zeeuws Vlaanderen. Van Kapelle naar Zuidoost Engeland
Oogstwerkzaamheden in Zeeuws Vlaanderen

We hadden onze overtocht geboekt bij P&O Ferries en werden aan boord gebracht via de brug Calais 6. Nadat we uit Calais afvoeren duurde de overtocht naar Dover duurde zo’n anderhalf uur. Dit was een mooie onderbreking van de autorit. Daarnaast bood de overtocht ons de gelegenheid om wat te drinken en eten.

Wachten op de boot in Calais
Wachten op de boot in Calais
Afvaart in Calais. Van Kapelle naar Zuidoost Engeland
Afvaart in Calais

Bij helder weer zijn de krijtrotsen bij Dover al vanuit Calais te zien. Bij minder helder weer, zoals vandaag, kwamen ze al vrij snel in zicht, waarna het nog behoorlijk lang duurde voordat we daadwerkelijk in Dover aanmeerden.

Krijtrotsen van Dover
Krijtrotsen van Dover
Vertrekkende veerboten vanuit Dover
Vertrekkende veerboten vanuit Dover
Haven van Dover met Dover Castle
Haven van Dover met Dover Castle

Van Dover naar Chilham

Nadat we in Dover van boord waren gegaan begonnen we aan de rit naar Canterbury, de bestemming voor deze dag. We reden door het lieflijke Kent, waar de herfst zich nog maar net aankondigde en stopten even in Chilham om daar wat rond te kijken.

Op de snelweg
Op de snelweg

Chilham is een klein dorp dat een bijzonder authentieke en historische uitstraling heeft. Het plein, dat helaas ontsierd werd door geparkeerde auto’s, wordt omringd door vakwerkhuizen. Er is een tearoom en overal zie je bloeiende planten.

Chilham, zuidoost Engeland
Chilham
Doorkijkje in Chilham
Doorkijkje in Chilham

De kerk van Chilham, St. Mary’s Church genaamd, is helemaal opgetrokken uit natuursteen. We liepen rond de kerk en keken even binnen. Op de posten van een van de zijdeurtjes staat een Bijbeltekst gegraveerd.

Chilham, St. Mary's Church
Chilham, St. Mary’s Church
St. Mary's Church, Chilham
St. Mary’s Church, Chilham
Chilham, St. Mary's Church
Chilham, St. Mary’s Church

Nadat we het plein en de kerk bekeken hadden, streken we neer in The White Horse. Deze pub aan het pleintje van Chilham kon ons een goede kop thee serveren. Nadat we deze opgedronken hadden keken we nog even door het gesloten hek naar Chilham Castle, waarna we onze weg naar Canterbury vervolgden.

Chilham, The White Horse. Zuidoost Engeland
The White Horse, Chilham
Chilham Castle
Chilham Castle

Canterbury

De laatste etappe van onze reis van Kapelle naar Zuidoost Engeland bracht ons van Chilham naar Canterbury. Na een korte rit kwamen we aan in deze oude stad. Hier hadden we een kamer besproken bij House of Agnes Bed & Breakfast. De naam van deze B&B is een verwijzing naar ‘David Copperfield’ van Charles Dickens. De vrouw van David zou in dit huis gewoond (kunnen) hebben.

Canterbury, House of Agnes Bed & Breakfast. Van Kapelle naar Zuidoost Engeland
Canterbury, House of Agnes Bed & Breakfast

Nadat we onze intrek hadden genomen in een van de fraaie kamers van House of Agnes liepen we een rondje door de stad. We bekeken de winkelstraten en kwamen daarbij door West Gate. Toen het tijd was voor de Evensong liepen we naar de kathedraal, waar we de Evensong bijwoonden.

West Gate, Canterbury
West Gate, Canterbury
Canterbury Cathedral
Canterbury Cathedral

Na de Evensong in Canterbury Cathedral, die ook nu in de steigers stond, gingen we eten in The Parrot. In deze oude pub serveerde men een heerlijk maal. Daarna liepen we terug naar House of Agnes en gingen op tijd slapen.

terug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.