Van Unterbäch naar Mettlach – woensdag 29 juli 2020

Van Unterbäch naar het meer van Genève

Vandaag wilden we een groot stuk van de reis naar huis afleggen. Na twee prachtige weken in Zwitserland zat onze huurperiode van het appartement Bietschhorn erop en maakten we ons klaar om terug naar Zeeland te reizen. Voor vandaag stond de rit van Unterbäch naar Mettlach op het programma. In Mettlach wilden we overnachten om morgen verder te rijden naar huis.

Vanmorgen was het droog, maar er hing heel wat laaghangende bewolking rondom de bergen. We hebben de Bietschhorn vandaag niet meer gezien. Ik liep nog een keertje naar de Volg om brood te kopen en na het ontbijt pakten we de spullen in en brachten alles naar de auto.

20200729_081300 b Laaghangende wolken voor de Bietschhorn. Van Unterbäch naar Mettlach
Laaghangende wolken voor de Bietschhorn

Daarna groetten we onze gastheer Rolf, in wiens appartement we deze weken met genoegen verbleven, en reden de berg af naar Turtmann. Daar draaiden we linksaf richting Sierre en Sion. Naar het westen toe werd het weer steeds beter, hoewel de bergen niet uit de wolken tevoorschijn kwamen.

Via Bern naar Bazel

Nadat we het meer van Genève waren gepasseerd reden we de E27 naar Bern op. Het was over het algemeen vrij rustig op de weg en we konden lekker doorrijden. Vlakbij Bern pauzeerden we ook deze keer bij Raststätte Grauholz, waarna we aan het stuk E25 richting de splitsing bij Härkingen begonnen. Zoals altijd reed het hier maar moeizaam door. Er werd aan de weg gewerkt en eigenlijk was de weg te vol om lekker door te kunnen rijden.

Dat veranderde toen we Härkingen voorbij waren en naar het noorden reden om de Jura over te steken en zo in Bazel te komen. Hier was het aanmerkelijk rustiger op de weg en we konden een mooi gemiddelde aanhouden.

IMG_3664 De Belchentunnel in het Juragebergte
De Belchentunnel in het Juragebergte
IMG_3667
Door de Jura op weg naar Bazel

Door Frankrijk naar Saint Avold en verder naar Mettlach

Na diverse tunnels gepasseerd te hebben kwam Bazel in zicht. We gingen de grens met Frankrijk over en reden over de A35 naar Straatsburg. Links van ons zagen we de Elzas met zijn uitgestrekte wijnhellingen en op de plaatsnaamborden langs de weg stonden allemaal Duitstalige plaatsnamen.

Na Straatsburg reden we een eind over de tolweg naar het westen, tot we bij Saint Avold van de weg gingen en naar het noorden Duitsland inreden. Het was toen niet ver meer naar Mettlach, een aardige stad die bekend staat om de porseleinfabricage en nu vooral om de outletstores die daar in de smalle straatjes gevestigd zijn.

20200729_193600 b Mettlach. In de voormalige abdij is het hoofdkantoor van Villeroy en Boch gevestigd
Mettlach. In de voormalige abdij is het hoofdkantoor van Villeroy en Boch gevestigd

We namen onze intrek in Hotel Saarblick, aten een voortreffelijke maaltijd op het terras, liepen een rondje door Mettlach en gingen toen slapen.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.