Meivakantie in Yorkshire 2022

Eerste plannen in 2020

In april 2020 hadden we een meivakantie in Yorkshire gepland. We hadden ruim van te voren bij P&O Ferries de overtocht van Rotterdam naar Hull geboekt, toen eind februari duidelijk werd dat er lockdowns zouden komen in verband met de Coronapandemie. P&O Ferries gaf toen een voucher uit ter waarde van het volledige bedrag dat we besteed hadden. De geldigheid van dit tegoed werd vervolgens enkele keren verlengd tot uiterlijk september 2022.

Nieuwe plannen in 2022

In april 2022 pakten we ons oorspronkelijke plan uit de kast en gingen puzzelen op een nieuwe trip naar Yorkshire. P&O bleek ons voucher nog te kennen en te erkennen, waarna een boeking voor de overtocht snel was gemaakt. De ontslagen onder het personeel die P&O had doorgevoerd bleken weinig of geen impact te hebben op de overtochten van Rotterdam naar Hull, waardoor het steeds duidelijker werd dat onze overtocht dit keer wel door zou kunnen gaan.

Inmiddels waren in Engeland alle Coronamaatregelen geschrapt, zodat we zonder gedoe en extra formulieren aan onze reis konden beginnen.

Korte beschrijving van de reis

Deze vakantie zouden we in hetzelfde gebied verblijven als waar we in de meivakantie van 2018 waren geweest. Voor 2022 hadden we naast bekende plaatsen waar we al waren geweest ook nieuwe bestemmingen en activiteiten uitgezocht. We wilden vooral rustig wandelend kennismaken met de Yorkshire Dales en de North York Moors, met tussendoor een bezoek aan de altijd boeiende en levendige stad York.

Overzicht van de pagina’s per dag

Klik hieronder op een dag naar keuze om het verslag van die dag met foto’s te lezen. Je kunt ook tussen de pagina’s navigeren via de menu’s.

Afvaart uit Europoort. Meivakantie in Yorkshire
Gereed voor de afvaart uit Europoort
Van Kapelle naar Europoort en Hull – dinsdag 26 april 2022
Van Hull naar Swaledale – woensdag 27 april 2022
Van Thwaite naar Muker en terug – donderdag 28 april 2022
Van Hawes naar Kendal en Harrogate – vrijdag 29 april 2022
Van Harrogate naar York – zaterdag 30 april 2022
Rustdag in Stillington – zondag 1 mei 2022
Van Stillington naar Goathland en Grosmont – maandag 2 mei 2022
Van Levisham naar Farndale en Hull – dinsdag 3 mei 2022
North York Moors bij Goathland
North York Moors bij Goathland

Terug naar Reisverhalen Europa

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.