Van Bad Arolsen naar Düsseldorf – vrijdag 6 augustus 2010

Van Bad Arolsen naar Winterberg

Na een goede nachtrust ontbeet ik in het restaurant van het Welcome Hotel in Bad Arolsen, voordat ik aan de rit van Bad Arolsen naar Düsseldorf begon. Ook hier werd een voortreffelijk ontbijt geserveerd met allerlei koude en warme gerechten. Duitse ontbijtbuffetten kunnen de concurrentie met een Full English Breakfast gemakkelijk aan.

Bad Arolsen, standbeeld van keizer Wilhelm de Grote. Van Bad Arolsen naar Düsseldorf
Bad Arolsen, standbeeld van keizer Wilhelm de Grote

Na het ontbijt vertrok ik in zuidelijke richting voor een tochtje door het Sauerland, dat me dichterbij huis zou brengen. Van Bad Arolsen reed ik naar Korbach en van daar door het steeds heuvelachtiger wordende landschap naar het beroemde Winterberg, een zeer toeristisch plaatsje dat vooral geliefd is bij wintersporters, hoewel er ook nu aardig wat mensen op de been waren.

Sauerland, omgeving Winterberg. Van Bad Arolsen naar Düsseldorf
Sauerland, omgeving Winterberg

Dit gebied presenteert zich ook als een streek waar wandelaars hun hart kunnen ophalen. Gewandeld heb ik hier niet. Het was koud (slechts 12 Celsius) en onbestendig.

Van Winterberg door het Sauerland naar Düsseldorf

Voor vandaag had ik van te voren een rondje door het Rothaargebirge uitgestippeld. Dit is een bijzonder fraai gebied: heuvelachtig en minder dichtbebost dan de Harz. Overal vind je zaken die te maken hebben met de wintersport: kabelbanen, rodelbanen en heel veel chalets.

Op mijn tochtje kwam ik langs de Rhein-Weser-Turm, een houten uitkijktoren op een heuvel, vanwaar je een groot deel van het Naturpark Rothaargebirge kunt overzien. Na betaling van klein bedrag mocht ik naar boven klimmen en kon ik de omgeving overzien. Het uitzicht vanaf de toren is fraai, maar je ziet vooral natuur: heuvellandschap met bossen. De diverse bordjes die de afstand tot omliggende steden aanwijzen tonen aan dat je niet ver van agglomeratie in het Ruhrgebied bent, maar je ziet hier niets van.

Rhein-Weser-Turm. Van Bad Arolsen naar Düsseldorf
Rhein-Weser-Turm

Beneden in het restaurant kocht ik een prima lunch, waarna ik verder reed door dit mooie gebied, tot ik halverwege de middag bij Siegen uitkwam en daar de snelweg opreed. Over de A 45 en de A 4 reed ik richting Keulen. Er was wat verkeer op de weg, maar echt druk was het niet. Voordat ik Keulen bereikte reed ik de A 3 op, in de richting van Düsseldorf. Hier was het wel wat drukker, ook omdat er aan de weg gewerkt werd, maar het verkeer bleef wel doorrijden.

TomTom loodste me door Düsseldorf heen naar het Lindnerhotel waar ik een overnachting had geboekt. Dit hotel was nog wat chiquer dan de vestiging in Cottbus en ik kreeg een fantastische kamer op de 12e verdieping, vanwaar ik de stad kon zien liggen en ’s avonds de vliegtuigen zag dalen naar Düsseldorf Airport.

Zicht op Düsseldorf vanuit Lindnerhotel

Ik at een lekker diner in het restaurant van het hotel waar ik de laatste nacht van deze vakantie doorbracht.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.