Unterbäch en Visp – vrijdag 24 juli 2020

Huishoudelijke bezigheden op een regenachtige morgen

Vanmorgen toen we opstonden was het bewolkt maar nog wel droog. Ik kon dan ook droog naar de Volg om brood en weer terug. De weersvooruitzichten voor heel Wallis waren voor deze dag dermate ongunstig dat we geen plannen hadden gemaakt om op stap te gaan. We zouden deze dag in Unterbäch en Visp doorbrengen.

Na het ontbijt begon de lucht inderdaad verder te betrekken en konden we hier en daar duidelijk regen zien vallen. We hielden ons bezig met foto’s uitzoeken en wat handwerken en tegen 12:00 uur gingen we onder de paraplu de deur uit om de paar honderd meter naar de dorpskerk te lopen.

IMG_3434 Dorpskerk Unterbäch
Dorpskerk Unterbäch

Een kennis die ook in Unterbäch op vakantie is had met de pastoor geregeld dat ik op het orgel mocht spelen en daarvoor was het nu wel een geschikte dag. Ik had het orgelfront met Hoofdwerk en Rugwerk al gezien, maar toen we boven kwamen bleek het instrument tot mijn verrassing drie manualen te hebben.

Unterbäch, dorpskerk, orgelfront
Unterbäch, dorpskerk, orgelfront
Unterbäch, dorpskerk, klaviatuur orgel
Unterbäch, dorpskerk, klaviatuur orgel

Het instrument staat op een balkon achter in de kerk, waar ook genoeg ruimte is voor het koor. Door deze indeling en de vrijstaande klaviatuur is het allemaal ruim opgezet. Eventueel kan het koor door de organist gedirigeerd worden.

Unterbäch, dorpskerk, orgelbalkon
Unterbäch, dorpskerk, orgelbalkon

De klank van het instrument, dat in 1994 door Füglister werd gebouwd, was zeer aangenaam. De stemmen waren op een uitgekiende manier over de drie manualen verdeeld, waardoor er veel combinaties mogelijk waren. De akoestiek in de kerk werkte voortreffelijk mee.

Van Unterbäch naar Visp

Nadat we ons een uurtje vermaakt hadden gingen we terug naar het appartement om te lunchen. Daarna leek het weer een beetje op te klaren en besloten we even naar Visp te rijden om daar wat rond te wandelen en nog wat boodschappen te doen.

We reden de berg af en parkeerden in de parkeergarage bij het station in Visp. We liepen omhoog en gingen de straat op. Het was hier lekker weer en er liepen behoorlijk wat mensen op straat. We liepen de Bahnhofstrasse af en bekeken wat winkels.

Wandeling door de oude stad

Nadat we de Kantonstrasse hadden overgestoken kwamen we in het oude deel van Visp. Daar stonden diverse fraaie oude huizen en een paar kerken, die open waren, zodat we binnen konden kijken.

Visp, Gericht en Dreikönigskirche
Visp, Gericht en Dreikönigskirche
Visp, Pfarramt St. Martinkirche
Visp, Pfarramt St. Martinkirche
Visp, gebrandschilderd raam St. Martinkirche
Visp, gebrandschilderd raam St. Martinkirche

De oude stad van Visp ligt deels wat hoger dan het dal, waardoor we mooie uitzichten hadden over het Rhônedal en het Vispertal. We konden Eggerberg en Ausserberg mooi zien liggen en ook richting het Vispertal konden we oude huizen en gebouwen zien staan.

Ausserberg
Zicht op Ausserberg
Lochmatterturm Visp
Lochmatterturm Visp
IMG_3468 Haus In-Albon Visp
Haus In-Albon Visp
Historische hoogbouw in Visp
Historische hoogbouw in Visp

Via de Shell en de Lidl terug naar Unterbäch

We liepen door de nauwe straatjes terug naar het modernere deel van Visp, waarna we de auto weer opzochten en boodschappen gingen doen.

We tankten benzine bij de Shell en deden inkopen bij de Lidl, die qua prijsniveau vergelijkbaar is met de bekende supermarkten in Nederland. Toen we buiten kwamen regende het flink, waarna we besloten naar Unterbäch te rijden.

Het was een rustige dag, waarop we toch veel moois hebben gezien.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.