Van Kapelle naar Braunschweig – 26 juli 2010

Van Kapelle naar Wiedenbrück

Om even over 10:00 uur vertrok ik bij bewolkt en koel weer van huis voor een vakantie in Duitsland. Vandaag wilde ik van Kapelle naar Braunschweig rijden, met tussendoor een of meer korte stops. Ik reed naar de A58 en werd daar door TomTom even voorbij het Schelde-Rijnkanaal richting Antwerpen gestuurd, als zijnde de snelste route naar de grensovergang bij Venlo. Aangezien er door een ongeluk file stond op de ring van Antwerpen verliep de rit echter niet zo heel snel.

De route over Antwerpen reed overigens wel lekker. Rond Eindhoven regende het een beetje. Dat zou niet de laatste keer zijn op deze dag. Na de grensovergang bij Venlo begon het harder te regenen. Hier en daar waren de gevolgen van het noodweer van enkele weken geleden nog zichtbaar: omgewaaide bomen en een platgewaaide kas.

Van het Ruhrgebied zag ik weinig omdat het daar behoorlijk regende. Bij Duisburg reed ik de A2 op, die me rechtstreeks naar Berlijn zou kunnen brengen. Ik wilde onderweg echter wel een paar keer stoppen om het rijden te onderbreken en om wat te bekijken.

De eerste stop maakte ik in Wiedenbrück, een plaats aan de A2. Het centrum telde een groot aantal vakwerkhuizen die allemaal een opvallend grote voordeur hadden. De gevels (vooral rondom de deur) waren rijk versierd met afbeeldingen, figuren en teksten.

Van Kapelle naar Braunschweig, vakwerkhuis in Wiedenbrück
Vakwerkhuis in Wiedenbrück
Van Kapelle naar Braunschweig, Wiedenbrück Kirche
Wiedenbrück, kerk
Eems in Wiedenbrück
De Eems in Wiedenbrück

Ik wandelde wat rond in het centrum, maakte enkele foto’s en reed toen weer verder.

Van Wiedenbrück naar Braunschweig

De volgende plaats waar ik wilde stoppen was Hameln, dat niet ver van Hannover op enige afstand van de snelweg ligt. De flinke stad, die beroemd is door het verhaal van de rattenvanger, ligt in het dal van de Weser. Toen ik de snelweg afdraaide en richting Hameln reed trok er een onweersbui door het dal. Daaruit viel zo veel regen dat een stadswandeling er niet in zat.

Daarom reed ik verder, via Springe en Pattensen zuidelijk van Hannover om bij Kreuz Hannover Ost de A2 weer op te rijden voor het laatste stuk van deze dag. Inmiddels was het weer droog geworden en met fraai weer reed ik met gezwinde spoed naar Braunschweig, dat vroeger nog net in West-Duitsland lag. Hier had ik een overnachting geboekt bij B&B Hotel, een keten die basic kamers aanbiedt van goede kwaliteit, en schoon. Ik arriveerde daar om 19:00 uur, na exact 600 km te hebben gereden.

Van Kapelle naar Braunschweig
Braunschweig, B&B hotel

terug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.