Zondag in Grand Rapids – zondag 20-8-2023

Kerkdienst in HRC aan Crescent Street

Ook op deze zondag in Grand Rapids bezochten we de kerk van de Heritage Reformed Church aan Crescent Street in Grand Rapdis. Vanmorgen na het ontbijt reden we met mijn oom en tante naar de kerk in Grand Rapids. Het ritje verliep deze keer zonder vertraging en binnen een half uur stonden we op de parkeerplaats bij de kerk.

Kerk HRC Grand Rapids (c) foto: facebookpagina van de kerk
Kerk HRC Grand Rapids (c) foto: facebookpagina van de kerk

Vanmorgen preekte Dr. Joel Beeke en hij bediende de Heilige Doop aan vier kinderen van de gemeente. Hij hield een praktische preek met als thema “Rearing Children by Faith” aan de hand van Hebr. 11 : 23, waarin de geschiedenis van de kinderjaren van Mozes wordt genoemd. In de preek betrok hij de geschiedenis zoals beschreven in Exodus erbij. Hij reikte veel praktische handvatten aan voor ouders van jongere en oudere kinderen, waarbij het kernbegrip “Door het geloof” steeds terugkwam. De preek is terug te luisteren of te bekijken op sermonaudio.

Lunch bij familie in Clarksville

Na de kerkdienst reden we naar het huis van mijn nicht en neef in Clarksville. Daar dronken we koffie met gebak uit de winkel waar een van de kinderen werkt. Daarna aten we een vorstelijke maaltijd met pulled chicken, rijst en worteltjes. Na het eten liepen we even rond het huis en bekeken de dieren die er rondscharrelden.

Daarna reden we binnendoor terug naar het huis van mijn oom en tante. We zagen een perceel akkerland waar graan gestaan had. Daar liep een flink aantal kraanvogels en ganzen te grazen tussen de stoppels. Nadat we thuisgekomen waren, rustten we een poosje en maakten ons gereed voor de avonddienst.

Avonddienst in Grand Rapids

We reden opnieuw naar Crescent Street voor de kerkdienst in de HRC. Vanavond ging pastor John Byl voor. Hij behandelde zondag 34 van de Heidelbergse Catechismus, vanuit Deuteronomium 6 : 4-5. Deze zondag over het eerste gebod behandelde hij vanuit een positief geformuleerd thema: “Wholehearted Allegiance to the One True God” Zijn preek was zorgvuldig opgebouwd met lijnen naar Deuternomium 6 en de vragen en antwoorden van deze catechismuszondag. De preek is terug te luisteren via sermonaudio.

In deze dienst werd als altijd uit de Psalter gezongen. Deze bundel met ruim 400 liederen die gebaseerd zijn op de Psalmen wordt in diverse kerkgenootschappen in de Verenigde Staten gebruikt. De orgelbegeleiding was adequaat en inspirerend. Het Psalter bevat vierstemmige zettingen, deels op bekende melodieën, die in veel gevallen meerstemmig gezongen werden.

Van Grand Rapids naar Clarksville

Na de kerkdienst praatten we nog wat na met familie en mensen die we inmiddels kennen. Sommigen spreken nog een beetje Nederlands en vinden het blijkbaar leuk om dit even te doen. We reden terug naar Clarksville, waar we een sandwich met coleslaw en wat chips aten.

Daarna zaten we nog een tijdje na te praten, waarbij mijn neef en nicht aanschoven. Toen was het tijd om naar bed te gaan, zodat we morgen fris zouden zijn voor de thuisreis.

Mooie en waardevolle zondag!

Afgelegde afstand: 47 mijl (’s morgen reden we mee…)

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.