Vrijdag 24 juli 2020

Vanmorgen toen we opstonden was het bewolkt maar nog wel droog. Ik kon dan ook droog naar de Volg om brood en weer terug. De weersvooruitzichten voor heel Wallis waren voor deze dag dermate ongunstig dat we geen plannen hadden gemaakt om op stap te gaan.

Na het ontbijt begon de lucht inderdaad verder te betrekken en konden we hier en daar duidelijk regen zien vallen. We hielden ons bezig met foto’s uitzoeken en wat handwerken en tegen 12:00 uur gingen we onder de paraplu de deur uit om de paar honderd meter naar de dorpskerk te lopen.

IMG_3434
Dorpskerk Unterbäch

Een kennis die ook in Unterbäch op vakantie is had met de pastoor geregeld dat ik op het orgel mocht spelen en daarvoor was het nu wel een geschikte dag. Ik had het orgelfront met Hoofdwerk en Rugwerk al gezien, maar toen we boven kwamen bleek het instrument tot mijn verrassing drie manualen te hebben.

Unterbäch orgel2
Unterbäch, dorpskerk, orgelfront
Unterbäch orgel3
Unterbäch, dorpskerk, klaviatuur orgel

Het instrument staat op een balkon achter in de kerk, waar ook genoeg ruimte is voor het koor. Door deze indeling en de vrijstaande klaviatuur is het allemaal ruim opgezet. Eventueel kan het koor door de organist gedirigeerd worden.

Unterbäch orgel1
Unterbäch, dorpskerk, orgelbalkon

De klank van het instrument, dat in 1994 door Füglister werd gebouwd, was zeer aangenaam. De stemmen waren op een uitgekiende manier over de drie manualen verdeeld, waardoor er veel combinaties mogelijk waren. De akoestiek in de kerk werkte voortreffelijk mee.

Nadat we ons een uurtje vermaakt hadden gingen we terug naar het appartement om te lunchen. Daarna leek het weer een beetje op te klaren en besloten we even naar Visp te rijden om daar wat rond te wandelen en nog wat boodschappen te doen.

We reden de berg af en parkeerden in de parkeergarage bij het station in Visp. We liepen omhoog en gingen de straat op. Het was hier lekker weer en er liepen behoorlijk wat mensen op straat. We liepen de Bahnhofstrasse af en bekeken wat winkels.

Nadat we de Kantonstrasse hadden overgestoken kwamen we in het oude deel van Visp. Daar stonden diverse fraaie oude huizen en een paar kerken, die open waren, zodat we binnen konden kijken.

IMG_3445
Visp, Gericht en Dreikönigskirche
IMG_3441
Visp, Pfarramt St. Martinkirche
IMG_3461
Visp, gebrandschilderd raam St. Martinkirche

De oude stad van Visp ligt deels wat hoger dan het dal, waardoor we mooie uitzichten hadden over het Rhônedal en het Vispertal. We konden Eggerberg en Ausserberg mooi zien liggen en ook richting het Vispertal konden we oude huizen en gebouwen zien staan.

IMG_3450
Ausserberg
IMG_3453
Lochmatterturm Visp

We liepen door de nauwe straatjes terug naar het modernere deel van Visp, waarna we de auto weer opzochten en boodschappen gingen doen.

IMG_3468
Haus In-Albon Visp
IMG_3485
Historische hoogbouw in Visp

We tankten benzine bij de Shell en deden inkopen bij de Lidl, die qua prijsniveau vergelijkbaar is met de bekende supermarkten in Nederland. Toen we buiten kwamen regende het flink, waarna we besloten naar Unterbäch te rijden.

Het was een rustige dag, waarop we toch veel moois hebben gezien.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie. Aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.