Donderdag 11 augustus 2016

Williams – Route 66 – Las Vegas

Vanochtend stonden we even na acht uur op en nadat we ons klaargemaakt hadden gingen we naar beneden voor het ontbijt. Dat werd geserveerd in hetzelfde restaurant als waar we gisteravond hadden gegeten. We lieten ons de diverse gerechten goed smaken en pakten daarna onze spullen in. Nadat we bij Shell hadden getankt en ijs hadden gekocht gingen we op weg, terug naar Las Vegas.
We reden I 40 op in westelijke richting. Na een kort stukje op de snelweg gingen we er weer af en volgden de historische Rte 66, die vroeger van Chicago naar Los Angeles liep. Het was bijzonder rustig op deze tweebaansweg die door een kaal landschap voerde waar hier en daar wat koeien liepen en hier en daar ook wat menselijke bewoning zichtbaar was. Er waren wat herinneringen zichtbaar aan de oude tijden, vooral in Seligman, dat nog helemaal in Rte 66 sferen leek te leven. Nadat we Seligman voorbij waren, werd de weg weer rustig en bogen we wat naar het noorden af. We kwamen zodoende weer in de buurt van Grand Canyon, al hebben we niets meer van deze kloof gezien. Bij een oud restaurant bij Grand Canyon Caverns pauzeerden we even en wisselden van bestuurder. Daarna ging het verder naar het westen. Het was een fraaie dag, maar ook hier was het Monsoon seizoen herkenbaar. Hier en daar ontwikkelden zich buien en op zeker moment reden we de regen in. Een korte maar hevige bui kletterde op ons neer.
Nadat we de regenbui hadden gehad, klaarde het op en verdween de bewolking gaandeweg. Inmiddels waren we Kingman vrij dicht genaderd en werd het tijd voor lunch. We stopten bij Denny’s en aten daar samen één clubsandwich. Splitsen van menu’s bleek (ook) daar mogelijk te zijn. Na de lunch reden we verder en bogen af naar het noordoosten om terug te komen in Las Vegas. Het landschap werd geleidelijk droger en de temperatuur steeg langzaam. We reden geruime tijd door vlak woestijnland en bereikten toen de heuvels waar de Colorado rivier doorheen slingert. We stopten bij een view point waar de Colorado te zien was en daar was het al bijna 40 graden. Een eindje verder kwamen we bij Hoover Dam. Daar bekeken we eerst de nieuwe brug die over de kloof gebouwd is en daarna reden we verder naar beneden over de oude weg, de dam over tot bij de laatste parkeerplaats bovenaan. We maakten wat foto’s van de dam maar besloten om niet officieel te parkeren en de dam te bezoeken gezien de tijd en de temperatuur.
We reden op gemak verder naar Las Vegas en namen opnieuw onze intrek in La Quinta bij het vliegveld. We hadden een King suite met jacuzzi gereserveerd. Nadat we een hapje hadden gegeten bij Mc Donalds pakten we in en namen een lekker bubbelbad als afsluiting van een prachtige week in het westen van de VS.

Prachtige dag!
Afgelegde afstand 234 mijl

Deze pagina wordt nog bewerkt

vorigeterug naar bovenvolgende

Reacties zijn gesloten.