Vrijdag 12 juli 2019

van Fischerbach naar Eischoll

Toen we vanmorgen wakker werden regende het boven Fischertal. Er was regen voorspeld en die was dus ook gekomen. We stonden op en gingen ontbijten in de eetzaal met een fantastisch uitzicht over het dal. Het ontbijt was prima. Er waren broodjes, allerlei soorten beleg, thee en koffie en een eitje naar wens.

Na het ontbijt pakten we onze spullen in, rekenden af en vertrokken voor de tweede etappe van onze reis naar Eischoll. We maakten een kleine omweg door het dal, waarbij we diverse karakteristieke grote boerderijen zagen.

Boerderijen in Fischertal

Nadat we het dal waren uit gereden voerde de weg ons naar Haslach. Vandaar reden we naar Mühlebach en vervolgens over de heuvels heen naar Elzag. Inmiddels was het al weer geruime tijd droog en liep de temperatuur langzaam maar zeker op. Daarna gingen we in de richting van Freiburg in Breisgau, dat we links lieten liggen, waarna we Autobahn 5 bereikten en die in zuidelijke richting opdraaiden.

Het was nog zo’n 65 km naar Basel en daar deden we ongeveer een half uur over. Bij de grens was het zeldzaam rustig met verkeer. We konden meteen doorrijden naar de douanepost. De beambten schonken geen enkele aandacht aan de voorbijrijdende auto’s zodat we ongehinderd Zwitserland binnen konden rijden. Meteen na de grens werd er geducht aan de weg gewerkt (en dat zou niet de enige plaats blijken te zijn waar wegwerkzaamheden waren) Toch hinderde dit het verkeer niet, alweer een teken dat het betrekkelijk rustig was op de weg.

We stopten voor koffie en een broodje bij Raststätte Prattln en reden daarna verder in de richting van Bern. Nadat we de Jura waren overgestoken / hadden ondertunneld daalden we af naar Berner Mittelland en reden voorspoedig naar Bern. Daar kozen we voor de weg naar Fribourg en Vevey. We waren al van plan om via deze route te rijden en toen we op de verkeersinformatie hoorden dat de wachttijd voor de autotrein in Kandersteg meer dan een uur bedroeg hadden we geen spijt van die keus.

Nadat we naar het westen waren gereden, draaiden we af naar het zuiden en maakten een korte stop met uitzicht op het meer van Genève en Montreux. We keken op gemak even rond, maakten een sanitaire stop en reden toen verder.

Montreux aan het meer van Genève

Het grootste deel van de reis zat er nu op. We reden over route 6 het Rhônedal in. Eerst in zuidelijke richting tot we bij Martigny naar het oosten draaiden en langs Sion en Sierre doorreden tot de snelweg ophield. We reden langs het Pfynwald naar Leuk, waar we even stopten bij de Coop om wat boodschappen te doen en benzine te tanken.

Daarna reden we naar Turtmann, waar we rechtsaf sloegen het weggetje naar Eischoll op. Via enkele haarspelden en veel bochten kwamen we op hoogte, waar we nog een eindje rechtdoor reden tot we het dorp bereikten.

Het weggetje naar Eischoll

Het huis was gemakkelijk te vinden en na een telefoontje met de beheerster konden we de sleutel ook vinden en ons alvast installeren. Even later kwam de beheerster, die in het huis naast ons bleek te wonen om ons wat wegwijs te maken in en om het huis.

Daarna was het tijd voor koffie, een beetje uitpakken, veel van het uitzicht genieten, een maaltijdje koken en daarna uitrusten van deze dag.

Uitzicht vanaf het balkon richting het oosten

Mooie dag gehad! Een voorspoedige reis onder goede weersomstandigheden met 400 km achter de wielen.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.