Zondag 6 augustus 2017

Rustdag

Nadat we ontbeten hadden op deze zondag, reden we van Eischoll omlaag naar Turtmann en daarvandaan naar Raron, waar we de Felsenkirche opzochten. In deze kerk, die uitgehakt is in de rots waarop de eeuwenoude Burgkirche staat, werden op deze dag Nederlandstalige kerkdiensten belegd. Dit is inmiddels een traditie van vele jaren en de Nederlandse vakantiegangers maakten er ook vandaag weer dankbaar gebruik van.

Raron, Felsenkirche (c) www.raron.ch

We waren ruimschoots op tijd aanwezig. In 2012 had ik gemerkt dat de kerk een half uur voor het begin van de dienst al helemaal vol zat, nu was de belangstelling beduidend minder. Toch zat de kerk nog redelijk vol toen om 10:00 uur de dienst begon.

Vandaag werden de diensten geleid door ds. J.W. van den Berg, een hervormd predikant die sinds enkele jaren in Grand Rapids staat. In de morgendienst preekte hij over Obadja, Elia en Achab uit 1 Koningen 18. Aan de hand van de vraag: “Wie is de veroorzaker van de ellende?” legde hij uit dat dingen vaak anders in elkaar zitten dan op het eerste gezicht schijnt.

Meestal kwam ik in deze diensten wel enkele bekenden tegen en dat was ook nu het geval. We zagen diverse bekenden uit heel Nederland. Na de dienst reden we terug naar Eischoll, waar we een rustige middag hielden.

Om vijf uur was er weer een dienst in de Felsenkirche. Deze keer preekte ds. Van den Berg over de bekering van Saulus. Uit deze geschiedenis trok hij lijnen naar elke aanwezige in de kerk. Opnieuw was ik onder de indruk van zijn stijl van preken: grondige uitleg en veel lijnen naar het hier en nu van elke dag.

Na de dienst reden we terug naar ons huisje. We kozen nu de route over Visp die iets langer was, maar wel heel andere dingen van het fraaie Rhonedal aan ons liet zien.

Afgelegde afstand met de auto: 80 km.

vorigeterug naar bovenvolgende

Geef een reactie. Aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.