Rondom Clarksville (MI) – zaterdag 12-8-2023

Rustige morgen in Clarksville

Vanmorgen stonden we niet al te vroeg op om een deel van de gemiste nacht alsnog goed te maken. Om 8:30 uur zaten we aan het ontbijt bij mijn oom en tante in Clarksville. Mijn oom maakte sausages en eieren met toast, die we ons goed lieten smaken.

Daarna praatten we verder bij over de familie en allerlei gebeurtenissen sinds we elkaar voor het laatst hadden ontmoet. We bekeken wat foto’s van onze trip in het westen en voordat we er erg in hadden was het tijd voor lunch.

Van Clarksville naar Nashville (MI)

Mijn oom en tante nodigden ons uit om mee te gaan lunchen op een boerderij/melkverwerker in Nashville (MI). We reden door het afwisselende landschap van Michigan en zagen heel veel landbouw (vooral mais en soja), maar ook beboste heuvels en meertjes.

We reden naar het oosten tot we Rt 66 bereikten en gingen toen over die weg naar het zuiden. Het landschap zag er prachtig groen uit. Mijn oom vertelde dat ze in de lente een droge periode hadden gehad, maar dat het daarna overvloedig had geregend zodat alles er fris en groen uitzag. Op deze zaterdag waren overal mensen gazons aan het maaien, een klusje dat echt bij de zaterdag schijnt te horen.

Na ruim een half uur bereikten we Nashville, een typisch Amerikaans uitziend dorp, waarna we niet veel later aankwamen bij Moo-ville, het restaurant, annex zuivelverkooppunt waar we lunch wilden gebruiken.

Lunch bij Moo-ville en bezichtiging van het bedrijf

In het restaurantje bestelden we lunch met rootbeerfloats. Deze Amerikaanse drank bestaat uit rootbeer, met een paar bollen vanille-ijs. Het ijs lost langzaam op in de drank en geeft er een romige consistentie aan. De smaak van het rootbeer combineert goed met de zoete en romige smaak van het ijs, dat in het restaurant van Moo-ville betrokken werd uit de eigen ijsmakerij.

Na de lunch liepen we het terrein op en liepen de heuvel op naar de stal om de boerderij te bezichtigen. Een van de stallen was toegankelijk. Met behulp van een uitleg op een A4’tje en tekstbordjes in de stal kregen we een indruk van het boerenbedrijf.

Westvale-View Dairy, waarvan Moo-ville een onderdeel is
Westvale-View Dairy, waarvan Moo-ville een onderdeel is

Het bedrijf is grotendeels geautomatiseerd. Robots zorgen ervoor dat de koeien maximaal vijf keer per dag gemolken worden. Het voeren is geautomatiseerd en ook het verwijderen van de mest gebeurt met een machine.

Koeien bij het voerhek op Westvale-View Dairy (Moo-ville)
Koeien bij het voerhek op Westvale-View Dairy (Moo-ville)

Op het terrein van de boerderij lopen op een afgescheiden deel wat kleine landbouwhuisdieren rond. Kinderen mogen deze aaien en voeren en kunnen in het speeltuintje spelen, terwijl de ouders zich ontspannen onder een afdak.

Alpaca's op Moo-ville, Nashville
Alpaca’s op Moo-ville, Nashville

Via Lowell terug naar Clarksville

Nadat we alles bekeken hadden reden we terug over Rt 66 naar het noorden. We maakten een ommetje door Ionia en bekeken de fraaie oude huizen die daar staan. Daarna ging het over Rt. 21 naar Lowell, waar vandaag Market on Main werd gehouden. De braderie stelde niet veel voor en we hadden het al snel bekeken. Tijdens ons korte bezoek werden we door iemand van de Chamber of Commerce gefotografeerd en later op Facebook gezet…

Lowell, Main Street, gesnapt door de fotograaf van de Chamber of Commerce
Lowell, Main Street, gesnapt door de fotograaf van de Chamber of Commerce

Het was wel leuk om weer even over Main Street in Lowell te lopen en de Flat River te zien uitmonden in de Grand River.

Lowell, Flat River
Lowell, Flat River

Diner bij Logan’s Roadhouse

Voor het diner reden we van Clarksville naar Caledonia, waar we een heerlijke maaltijd aten bij Logan’s Roadhouse. Daarna reden we terug naar Clarksville en gingen ook nu niet te laat naar bed, om de jet-lag zo snel mogelijk te verteren.

Mooie dag!

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.