Rustdag in Michigan – zondag 13-8-2023

Ochtenddienst in HRC Grand Rapids

Op deze rustdag in Michigan vertrokken we vanmorgen na het ontbijt voor de kerkdienst in de gemeente van Heritage Reformed Church in Grand Rapids. Het was rustig op de weg en binnen een half uur waren we in de kerk, waar het nog rustig was.

Kerk van Heritage Reformed Church Grand Rapids. Rustdag in Michigan
Kerk van Heritage Reformed Church Grand Rapids

Tegen de tijd dat de dienst begon was de kerk aardig goed gevuld. Vanmorgen ging Luis Fernando Loaiza voor. Hij studeert aan Puritan Reformed Theological Seminary, de theologische opleiding die verbonden is aan deze kerk.

Hij preekte over Jeremia 9 : 23-24 met als thema “The knowledge of God is the true glory of men”. In twee aandachtspunten werkte hij zijn thema uit aan de hand van de Bijbeltekst. Ondanks zijn accent konden we hem goed volgen. Zijn preek was indringend en appellerend, met veel verwijzigingen naar andere Bijbelgedeelten en de drie Formulieren van Enigheid. Op de facebookpagina van de HRC is de preek terug te vinden.

Lunch bij familie in Alto

Na de kerkdienst gingen we op deze rustdag lunchen bij het gezin van mijn nicht die op een kwartiertje rijden van Clarksville in Alto (Michigan) woont. Het was goed om iedereen daar weer te ontmoeten en wat bij te praten. We kregen koffie met zelfgemaakt gebak en daarna een lunch met broodjes hamburger en salades.

In het huis logeerde een familie uit Nederland die drie weken in de VS was om de man gelegenheid te geven te preken in diverse kerken. Het bleek dat zijn familie in onze thuisgemeente woont en kerkt en opnieuw merkten we dat de wereld maar klein is.

Avonddienst in HRC Grand Rapids

We besloten deze rustdag in Michigan met het bezoeken van de avonddienst in de kerk van de HRC in Grand Rapids. Op de snelweg was een ongeluk gebeurd. Daardoor waren we iets te laat, maar we hebben de dienst helemaal mee kunnen maken.

Vanavond ging dr. Beeke voor. Hij preekte over Zondag 33 uit de Heidelbergse Catechismus met als thema “What is true Conversion”. Aan de hand van de vragen en antwoorden van de Catechismus behandelde hij de waarachtige bekering van de mens. Zijn preek was zoals ik me van eerdere jaren herinner: gestructureerd, duidelijk, bevlogen en met grote intensiteit. De preek is na te luisteren op sermonaudio via deze link.

Terug naar Clarksville

Na de kerkdienst ontmoetten we verschillende mensen uit de gemeente die we in eerdere vakanties hadden gesproken. We praatten geruime tijd na. Aan het einde van de rustdag in Michigan reden we terug naar Clarksville. Daar aten we nog wat en toen was het tijd om te gaan slapen.

We hadden een goede zondag.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.