Grand Rapids en omgeving – maandag 14-8-2023

Ontbijt in Clarksville

Vanmorgen ontbeten we samen met mijn oom en tante en praatten nog wat bij. Ik werkte wat aan mijn dagverslagen en zocht wat foto’s uit. In de tweede helft van de ochtend vertrokken we naar Grand Rapids. We wilden de boekwinkel bezoeken waar een van de kleinkinderen van mijn oom en tante werkt.

We reden over Cascade tot we in Cascade af konden slaan naar 28th Street. Langs deze straat zijn veel (grote) winkels en malls gevestigd. We moesten nog een heel eindje rijden tot we bij Reformation Heritage Books arriveerden.

Reformation Heritage Books

De boekhandel is gevestigd in een ander pand dan waar ze voorheen zaten. In het seminarium in Grand Rapids was op den duur te weinig ruimte voor alle activiteiten. Nu zagen we een groot pand, waarvan een hoek als boekhandel was ingericht. Dat deel was al ruim opgezet met fraai gepresenteerde boeken, die overzichtelijk in de winkel waren opgesteld.

Reformation Heritage Books, Grand Rapids
Reformation Heritage Books, Grand Rapids

Rachel ontving ons hartelijk en leidde ons het hele pand rond. Achter de hoek die als boekhandel fungeerde bleek een enorm pand schuil te gaan. Daarin bevond zich het magazijn van de winkel en een uitgestrekt magazijn voor de verzendafdeling van RHB. We begrepen dat er meer omzet wordt gemaakt met de verzending van boeken dan met de winkelverkoop.

Na de rondleiding rekenden we onze aankopen af en gingen verder naar de volgende boekhandel.

Baker Book House

Schuin tegenover RHB is Baker Book House gevestigd. Ook deze winkel heeft een christelijk karakter, maar het assortiment aan boeken en andere zaken is breder en dieper dan bij RHB. In de verzendafdeling van deze zaak werkt een kleinzoon van mijn oom en tante.

We liepen de winkel rond, maar hebben Austin niet ontmoet. Nadat we hier voldoende gezien hadden gingen we lunchen bij Panera Bread in Grand Rapids.

Lunch bij Panera Bread

Deze zaak biedt broodjes en soepen aan en is daarmee een luxe concurrent van Subway en andere broodjeszaken. Het bestellen is altijd een ingewikkelde bezigheid door alle vragen die gesteld worden, maar ook nu lukte het ons om een broodjeslunch te bestellen.

Na de lunch reden we even naar Barnes en Noble, een derde boekenzaak die in dezelfde omgeving gevestigd is. Deze enorme zaak heeft niet een bepaalde identiteit, maar hier was het aandeel religieuze boeken naar onze beleving behoorlijk uitgebreid.

Van Grand Rapids naar Holland

We vervolgden onze rit en gingen op weg naar Holland om Windmill Island te bezoeken. Hoewel er donkere wolken vanuit het westen kwamen opzetten, besloten we de rit toch te maken. Na een ritje van ongeveer 40 minuten kwamen we in Holland aan, waar het net begon te regenen.

We reden even langs het park op Windmill Island en zagen de authentieke windmolen ‘De Zwaan’ vanuit de auto staan. Aangezien het park een openluchtattractie is en het er niet naar uitzag dat het gauw droog zou worden, besloten we door te rijden.

Terug naar Clarksville

We reden door downtown Holland en gingen daarna op weg naar Clarksville. We namen Rt 6 onderlangs Grand Rapids en stopten even bij Meijer in Lowell. Onderweg was het geleidelijk droog geworden, maar toen we bij Meijer naar buiten kwamen, regende het in Lowell ook.

In Clarksville had mijn tante een heerlijke maaltijd van karbonades met aardappels en sweet corn gekookt. We genoten van de voortreffelijke maaltijd. Later op de avond kwamen de kinderen en kleinkinderen van mijn oom en tante op verjaardagsvisite. Het werd een gezellige avond met drankjes, koffie en taart.

Mooie dag, ondanks de regen in de middag!

Afgelegde afstand: ca. 110 mijl

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie. Vragen, aanvullingen en tips zijn welkom!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.