Woensdag 11 juli – Van Schiphol naar Aberdeen (Washington)

Vanmorgen liep de wekker al voor 5:00 uur af. Na een redelijke nachtrust stonden we op en maakten ons klaar voor het ontbijt. Vanaf 6:00 zou het ontbijtbuffet geopend zijn, maar net als twee jaar geleden bleek er om tien voor zes al zoveel gereed te staan dat er een lekker ontbijtje samen viel te stellen.

Nadat we wat gegeten hadden, gingen we terug naar boven om onze spullen op te halen en checkten vervolgens uit. Na een paar minuten kwam de shuttlebus voorrijden en konden we instappen. De bus werd ook nu voor meerdere … Lees meer

Dinsdag 10 juli 2018 – van Kapelle naar Schiphol

Op deze eerste dinsdag van de zomervakantie zou onze reis naar de VS en Canada beginnen. Na weken van plannen maken en voorbereidingen treffen was de dag aangebroken waarop we naar Schiphol zouden reizen, om de volgende dag naar Seattle te vliegen.

We hadden een mooi reisschema opgesteld, waarbij we twee weken in het westen van Noord-Amerika zouden verblijven en daarna nog een week in Michigan om familie te bezoeken.

Vanmorgen had ik op het station al treinkaartjes gekocht voor onze reis naar Schiphol. Dat hoefden we dus vanmiddag niet meer te doen.

We waren … Lees meer

donderdag 17 augustus

Na een goede nachtrust, opnieuw vlakbij een kerkklok, die ’s nachts gelukkig zweeg, stonden we op in Heiligkreuzsteinach. Het bleek opnieuw mooi weer te zijn en het uitzicht uit onze kamer bood een zomerse aanblik.

We gingen naar beneden om ons te laten verrassen door het ontbijt. In de oude eetzaal stonden tafels gedekt voor het ontbijt. Een mandje vers brood, glazen sinaasappelsap, boter om de broodjes te smeren en wat jam. Toen we een plekje hadden gekozen kwam de gastvrouw vragen of we koffie of thee wilden drinken, waarna de tafel nog aangevuld werd … Lees meer

woensdag 16 augustus

Vanochtend stonden we op tijd op. Ik liep voor de laatste keer naar de Volg om broodjes te kopen en daarna ontbeten we en ruimden de spullen op. We hadden al heel wat ingepakt en het was eigenlijk alleen een kwestie van de spullen in de auto brengen en een laatste controle of we inderdaad alles hadden. Rond half tien kwam Marierose afrekenen en konden we vertrekken. Na een laatste blik op de huizen en de kerktoren van dit aardige bergdorp reden we in de richting van Visp.

We hadden hier met veel plezier twee … Lees meer

dinsdag 15 augustus

Voor vandaag waren de weersvooruitzichten opnieuw niet zo gunstig, afgaande op wat we gisteravond in de mooie app van Meteo Swiss zagen. Toen we vanmorgen naar buiten keken was het echter stralend weer. De zon scheen in een helder blauwe lucht en het puntje Bietschhorn dat we vanuit onze slaapkamer konden zien was geheel zichtbaar, zonder bewolking.

We besloten dan ook om deze dag nog wat van de bergen te gaan zien en reden na het ontbijt en na wat opgeruimd te hebben in huis de berg af naar Turtmann. We reden de bakker voorbij … Lees meer

maandag 14 augustus

De weersvooruitzichten voor vandaag waren niet onverdeeld positief. In alle plaatsen in de wijde omgeving werd later vandaag regen en/of onweer verwacht. Toen we wat nauwkeuriger keken leek het ons dat de noordkant van het Rhônedal iets betere voorspellingen had dan de zijdalen aan de zuidkant. We besloten daarom naar Leukerbad te gaan.

Na het kopen en opeten van de broodjes en het klaarmaken van de spullen die we mee wilden nemen vertrokken we dan ook met prachtig weer uit Eischoll. Daarvoor hadden we nog een keer boodschappen gedaan bij de Volg omdat morgen, 15 … Lees meer

zondag 13 augustus

Ook deze zondag werden er Nederlandstalige diensten belegd in de Felsenkirche in Raron. Nadat we ontbeten hadden reden we dan ook naar beneden om de dienst bij te wonen. Het was duidelijk minder druk dan vorige week, een teken dat de vakanties in Nederland op een eind liepen. Toch zaten er nog aardig wat mensen in de kerk toen de dienst begon.

Vandaag ging ouderling J.A. Kramer voor. Hij begroette iedereen en na de mededelingen moest de eerste Psalm a cappella gezongen worden omdat de sleutel van het orgel niet klaarlag en ook niet een-twee-drie … Lees meer

zaterdag 12 augustus

Vanmorgen was het wel droog, maar er hingen nog veel wolken in het dal, zodat er van de bergen weinig te zien was. De weersvoorspellingen waren gunstig, dus besloten we eerst te ontbijten en er daarna wel op uit te gaan. Ik haalde wat boodschappen bij de Volg en daarna ontbeten we en maakten brood klaar voor tussen de middag.

We pakten onze wandelspullen in en vertrokken naar Visp. Daar sloegen we rechtsaf het Vispertal in en bij Stalden sloegen we opnieuw rechtsaf het Mattertal in. Onderweg zagen we hier en daar bergtoppen met veel … Lees meer

vrijdag 11 augustus

Afgelopen nacht regende het langdurig en hard, zoals voorspeld was. Ondanks een enkele klap onweer sliepen we heerlijk en toen we vanmorgen opstonden was het nog niet droog. Ik liep door de regen in de kou naar de Volg om broodjes en schatte dat het niet veel warmer zou zijn dan een graad of 6 à 7. Op de bergen tegenover Eischoll meende ik verse sneeuw te zien liggen.

We ontbeten op gemak en dronken daarna koffie. Tegen twaalf uur besloten we er opuit te gaan naar Brig. We reden naar de parkeergarage Altstadt en … Lees meer

donderdag 10 augustus

Toen we vanmorgen wakker werden regende het en dat zou het een groot deel van de dag blijven doen. Wallis mag dan een van de drogere en zonnigere kantons van Zwitserland zijn, op zijn tijd regent het daar natuurlijk ook. Zo’n dag hadden we vandaag.

We haastten ons dan ook niet, ik liep door de miezer naar de Volg om broodjes te kopen, waarna we op gemak ontbeten. Daarna probeerden we de wasmachine uit (met goed gevolg) terwijl ik het verslag van de wandeling naar de Turtmannhütte schreef. We dronken een kop koffie en bedachten … Lees meer