Vrijdag 26 juli 2019

Na een warme nacht, waarin we toch lekker sliepen, stonden we op tijd op en gingen daarna ontbijten in het restaurant van het Gasthof. Zoals gebruikelijk was het ontbijt in dit Duitse onderkomen prima geregeld en van voortreffelijke kwaliteit. Na het ontbijt pakten we onze spullen in en maakten ons klaar om verder te reizen.

Blik op de Schwarzwaldhochstrasse vanuit Landgasthof Hirsch

We rekenden af, brachten onze spullen in de auto en reden verder over de Hochstrasse naar Bade-Baden. Het was inmiddels alweer behoorlijk warm en de voorspellingen luidden dat het opnieuw een … Lees meer

Donderdag 25 juli 2019

Vandaag was de dag waarop we een aanzienlijk stuk van de thuisreis ondernamen. Vanmorgen was het weer prachtig weer boven het Rhônedal. Al vroeg was het warm, ook omdat de zon recht op de ramen van het huisje scheen.

Voor de verandering ging ik vandaag met de auto naar de Volg om meteen wat afval weg te gooien bij het verzamelpunt beneden in het dorp. Ik maakte daarom niet de traditionele foto van de kerk, maar een overzichtsplaatje vanaf het balkon, waarop de kerk deels zichtbaar was.

Zicht op Eischoll vanaf ‘ons’ balkon … Lees meer

Woensdag 24 juli 2019

Vandaag was onze laatste dag in de Alpen. We hadden gepland om er een rustige dag van te maken met een uitstapje naar de overzijde van het Rhônedal en een bezoekje aan de winkel om nog wat boodschappen te doen. Het was vanmorgen opnieuw prachtig weer en toen ik naar de Volg liep kon ik weer een mooi plaatje schieten van de kerk van Eischoll.

Eischoll in het morgenlicht

Deze morgen deden we rustig aan en na het ontbijt en de koffie vertrokken we op gemak in de richting van Turtmann. Daar gingen … Lees meer

Dinsdag 23 juli 2019

Vanmorgen was het voor de tiende keer prachtig weer toen we opstonden. Tot nu toe hebben we slechts een morgen gehad met bewolking en nattigheid. Alle andere dagen was het droog en zonnig tot zeer zonnig. Op ons lijstje stond nog een wandeling bij Chandolin in het Val d’Anniviers. Gezien de weersomstandigheden wilden we die vandaag gaan lopen.

De tap van Eischoll

Eerst liep ik gewoontegetrouw naar de Volg om brood te kopen. Daarbij maakte ik dit keer geen foto van de kerktoren maar van de dorpspomp met de drinkbakken die op het … Lees meer

Maandag 22 juli 2019

Vanmorgen scheen de zon uitbundig boven het Rhônedal. Het beloofde opnieuw een prachtige dag te worden. Voordat ik naar de Volg ging om brood te kopen bekeken we eerst enkele webcams. Onze keuze viel op basis van wat we daar zagen op de Goms.

Eischoll in de morgen

Ik maakte mijn gebruikelijke wandeling naar de Volg en liep terug met het brood dat ik had gekocht. Na het ontbijt pakten we onze spullen in en maakten ons gereed voor vertrek. We reden de berg maar weer eens af in de richting van Visp … Lees meer

Zondag 21 juli 2019

Vandaag was het de eerste zondag van dit vakantieseizoen dat er Nederlandstalige kerkdiensten werden gehouden in de Felsenkirche in Raron. Nadat we op tijd waren opgestaan en hadden ontbeten vertrokken we even na 9:00 uur met de auto naar Raron. We reden de berg af naar Turtmann en gingen daar rechtsaf richting Gampel en Raron.

We waren mooi op tijd bij de Rotskerk, die ook nu weer indruk maakte. Het is een imposant gezicht om de Burgkirche boven op de rots te zien staan en de ingang van de Felsenkirche daaronder.

Raron, Felsenkirche … Lees meer

Zaterdag 20 juli 2019

We hadden het plan om vandaag naar Domodossola in Italië te gaan. Deze plaats in Piemonte is vanuit Brig uitstekend per trein te bereiken. Met de auto zou ook kunnen, maar dat kost meer tijd en moeite omdat je dan de Simplonpas over moet. Op zaterdag wordt er in Domodossola markt gehouden en die staat bekend als een bezienswaardigheid.

Gisteren hadden we voldoende brood over voor vanmorgen, dus ik hoefde niet naar de Volg om boodschappen te doen. We ontbeten en vertrokken op tijd om de trein die om kwart voor tien uit Brig vertrok … Lees meer

Vrijdag 19 juli 2019

Vanmorgen was het opnieuw prachtig weer. Nadat we buiten en op de webcam poolshoogte genomen hadden besloten we vandaag naar Riederalp te gaan. Dit plan hadden we eerder deze week al een paar keer gewijzigd en uitgesteld maar nu zag het er zo mooi uit, dat we het gingen uitvoeren.

Na de gebruikelijke wandeling naar de Volg en het ontbijt maakten we de spullen klaar en reden de berg af naar Visp. Vandaar was het niet ver naar Brig dat wel als de hoofdstad van het Duitstalige deel van Wallis wordt beschouwd. We reden Brig … Lees meer

Donderdag 18 juli 2019

Voor vandaag hadden we (opnieuw) Riederalp op het programma gezet. Gisteren zagen we daar vanaf en gingen naar Fafleralp om niet afhankelijk te zijn van een kabelbaan. Vandaag wilden we weer proberen om te wandelen in het Aletschgebied. Toen we vanmorgen de diverse webcams bekeken zag het er daar goed uit. Ons plan leek dus door te kunnen gaan.

Zicht op Eischoll vanaf de parkeerplaats bij de Volg

Eerst liep ik naar de Volg, waar ik broodjes kocht. Dat was ook nu weer een aardig inlooptochtje, zo aan het begin van de dag. … Lees meer

Woensdag 17 juli 2019

Vanmorgen bleek het opnieuw schitterend weer te zijn in Eischoll. Nadat ik naar de Volg brood was wezen kopen beraadslaagden we wat we vandaag zouden doen. De lijst met ideeën was lang genoeg. Uiteindelijk kozen we voor een niet zo inspannende invulling van deze dag.

Eischoll gezien tijdens de wandeling naar de winkel

We pakten onze spullen bij elkaar en reden de berg af. Deze keer reden we niet naar Visp maar (voor het eerst deze vakantie) omlaag naar Turtmann. Na een kwartiertje kwamen we beneden in Turtmann aan en sloegen rechtsaf naar … Lees meer